Gepubliceerd op 13 augustus 2018

Kijk door de ogen van een koper naar uw onderneming

De afgelopen jaren heeft de woningmarkt de wind in de zeilen gehad. We zien stijgende verkopen en verkoopprijzen. Door de groeiende vraag wordt er, wellicht minder dan in het recente verleden, gekeken naar aspecten als de onderhoudssituatie van de woning. De vraag uit de markt is dusdanig dat kleine gebreken soms op de koop toe worden genomen en niet of slechts beperkt worden ‘benut’ om de vraagprijs van de woning aan de orde te stellen.

Positieve ontwikkelingen

Hoe is dit eigenlijk gesteld bij de verkoop van een onderneming? Zijn er vergelijkbare ontwikkelingen in de huidige overname- en fusiemarkt? Ook deze markt kenmerkt zich immers alweer geruime tijd door een positief sentiment. De mogelijkheden tot het verkrijgen van financiering en macro economische ontwikkelingen, zijn aspecten die deze positieve ontwikkelingen ondersteunen. Maar kijken kopers van een onderneming ook door het spreekwoordelijke ‘kapotte kozijn’ of die ‘keuken die aan vervanging toe is’ heen?

Voorkom teleurstellingen bij verkoop

Schipper Corporate Finance adviseert ondernemers uit diverse sectoren bij de overdracht of verkoop van ondernemingen. In die verkooptrajecten zien zij een verscheidenheid aan aandachts- en verbeterpunten. Door in een vroegtijdig stadium aan de slag te gaan met deze punten, kunnen teleurstellingen in het verkooptraject voorkomen worden. Denk hierbij aan het inregelen van een goede contractadministratie. Of het beschermen van intellectueel eigendom, zoals merk- en handelsnamen. Ook het inrichten van de juiste juridische structuur gericht op de verkoop van de onderneming maakt hier deel van uit.

Creëer waarde voor uw onderneming

Ons advies is om regelmatig ‘door de ogen van een koper’ naar uw onderneming te kijken. Zo maakt u niet alleen uw bedrijf verkoopklaar, maar gaat u bovenal aan de slag met het creëren van waarde. Bent u op zoek naar een objectieve kijk op de (waarde van) uw onderneming, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Ook organiseren wij regelmatig masterclasses over het waarderen van ondernemingen, waarvoor u zich vrijblijvend kunt aanmelden. Neem voor meer informatie contact op via corporatefinance@schippergroep.nl of 010-4800155.

www.SchipperGroep.nl