Gepubliceerd op 20 mei 2019

Is uw data optimaal beveiligd?

De beveiliging van data is voor iedere persoon en elke onderneming een hot issue. Hackers en andere slimmeriken proberen immers van alle kanten en via elk device toegang te krijgen tot jouw kostbare gegevens en daar misbruik van te maken. Dat kan soms leiden tot grote schade. En met het toenemend gebruik van mobiele apparaten zijn ze ook op die devices steeds inventiever geworden. Het is dus de hoogste tijd je beveiliging een flinke upgrade te geven.

Innovatieve oplossingen van Apple

Apple zou Apple niet zijn als hier niet goed over was nagedacht. Apple heeft een aantal innovatieve manieren bedacht om de databeveiliging op devices te optimaliseren en de privacy te waarborgen. Het zijn dus oplossingen op het niveau van zowel de gebruiker als de onderneming. Die lopen uiteen van simpele adviezen over het onderhoud van je systeem tot het ondersteunen van de ontwikkeling van apps.

Biometrie in plaats van wachtwoord

Je krijgt van alles en iedereen het advies om krachtige wachtwoorden te gebruiken en die regelmatig te wijzigen. Sterke wachtwoorden zijn moeilijk om te kraken, maar tegelijkertijd ook lastig om in te voeren. Dan is biometrische beveiliging een stuk eenvoudiger. De meeste Apple devices beschikken over Touch ID en Face ID, vingerafdrukherkenning en gezichtsherkenning. Dit verleent gebruikers direct en veilig toegang tot hun devices, zonder dat ze ingewikkelde wachtwoorden hoeven in te voeren en te wijzigen.

Centraal beheer en onderhoud van devices

In veel organisaties zijn mobiele apparaten breed ingevoerd. Dat betekent dat beheerders er een belangrijke taak bij hebben gekregen: het onderhoud en beheer van al die devices. Xando adviseert hiervoor gebruik te maken van een Mobile Device Management (MDM) systeem. Via dit systeem kun je bijvoorbeeld centraal de laatste iOS-update op alle devices installeren, instellingen vastleggen en gestolen devices vergrendelen. Met de iOS-update is ook de beveiliging weer geactualiseerd.

Ontwikkeling van apps

Apple stelt aan ontwikkelaars van apps de beste tools ter beschikking om gegevens optimaal te beschermen. Zelfontwikkelde apps die bij Apple worden ingediend, worden uitgebreid getest op betrouwbaarheid en veiligheid voordat ze tot de AppleStore worden toegelaten. Ze moeten bijvoorbeeld toestemming vragen om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens of devicefeatures.

Xando Apple Premium Reseller

Apple is een en al beleving en Xando is dé Apple expert bij jou in de buurt. Een perfecte combinatie! Al ruim 13 jaar maken wij het voor iedereen mogelijk de Apple-beleving zelf te ervaren. Als gecertificeerd Apple Premium Reseller met winkels in Enschede, Nijmegen en Zwolle, maar ook via de webshop. Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen voor advies en ondersteuning terecht op ons hoofdkantoor in Zwolle, waar een team paraat zit om alle vragen te beantwoorden op het gebied van automatisering.

Meer informatie & contact

Bent u geïnteresseerd in beveiliging en centraal beheren van alle apparaten binnen uw organisatie? Neem dan contact op en wij helpen u graag verder.

Bernd Wilms  | 06 41 11 20 04 | bernd.wilms@xando.nl