Gepubliceerd op 7 maart 2019

Installatieprestaties maximaliseren voor duurzamere gebouwen

Technische installaties hebben een grote invloed op de duurzaamheid en gezondheid van gebouwen. Zonder preventief onderhoud en conditionering van de systeemvloeistof nemen de prestaties van gebouwinstallaties geleidelijk af en het energieverbruik toe. Hoe is dat te voorkomen?

Gebouwinstallaties zijn de afgelopen jaren technisch gezien ingrijpend veranderd. Zowel met betrekking tot de gebruikte componenten en materialen, als de gebruikscondities. In plaats van robuuste metalen onderdelen wordt er tegenwoordig een grotere diversiteit aan materialen in installaties verwerkt en draaien ze onder grotere verschillen in temperatuur en systeemdruk. Hoewel fabrikanten de prestaties van hun installaties en componenten in de fabriek al optimaliseren, wordt het uiteindelijke rendement nog altijd door de praktijkomstandigheden beïnvloed.

Tijdens Building Holland 2019 presenteert Bas Stalpers, Area Sales Manager Utiliteit en Industrie van Spirotech, hoe installateurs de prestaties van verwarming- en koelinstallaties tijdens de operationele levensduur kunnen maximaliseren. Omdat de zwakste schakel bepalend is voor het rendement en alle andere installatieprestaties, adviseert Stalpers vooral meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van het systeemwater. Daarin aanwezige lucht en verontreinigingen veroorzaken na verloop van tijd namelijk onverwachte en ongewenste rendementsverliezen.

Spirotech is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van innovatieve oplossingen voor de vloeistofconditionering in verwarmings-, koel- en industriële installaties. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteit zijn gevestigd in Helmond, terwijl het bedrijf ook eigen verkoopvestigingen heeft in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en China. De Noord-Amerikaanse en Canadese markten worden geleverd via het zusteronderneming Spirotherm Inc., vanuit Chicago. Verder werkt Spirotech in ruim 70 landen nauw samen met een uitgebreid netwerk van importeurs.

Meer informatie is te vinden op: www.spirotech.nl