Gepubliceerd op 6 maart 2020

Iglo start Vegetarische Revolutie met nieuwe range Green Cuisine

Iglo lanceert een nieuwe reeks van vijf vega(n) producten onder de naam Green Cuisine. Met deze introductie zet Iglo een nieuwe standaard voor het assortiment vleesvervangers in het diepvriesschap. Green Cuisine bestaat uit vijf producten; een burger, balletjes en vegetarisch gehakt gemaakt op basis van erwten-eiwit. Voor de echte veggielovers zijn er ook falafel en veggie sticks. Met het nieuwe assortiment van Green Cuisine geeft Iglo antwoord op de groeiende behoefte aan plantaardige voeding én alternatieven voor vlees met een goede smaak.

In Nederland is de verkoop van vleesvervangers het afgelopen jaar met 30% gestegen*. Iglo maakt met Green Cuisine plantaardige maaltijd componenten voor een grote groep consumenten beschikbaar. Mensen die minder vlees zouden willen eten, maar (nog) niet goed weten hoe ze dan toch een lekkere, niet te ingewikkelde maaltijd voor het hele huishouden op tafel kunnen zetten.

‘De producten van Iglo Green Cuisine bieden een oplossing om complete en smaakvolle gerechten zonder vlees in een handomdraai op tafel te zetten; rijk aan plantaardige eiwitten en beter voor het milieu. Bij de ontwikkeling ervan hebben we altijd voor ogen gehouden dat de producten van zodanige kwaliteit moeten zijn, dat je geen vlees mist. We zijn enorm trots op het resultaat, het is gelukt!’, aldus Laura Schoemaker, Senior Brandmanager bij Iglo.

Powered by plants

Alle vijf Iglo Green Cuisine producten zijn veganistisch. De burgers, balletjes en het vegetarisch gehakt zijn gemaakt op basis van erwteneiwitten. Dit is de perfecte vervanger voor mensen die een vleesvervanger willen eten die lijkt op en smaakt zoals vlees, en ook voor mensen die geen soja of tarwe-eiwit kunnen of willen eten. Daarnaast zorgt erwtenproteïne voor een natuurlijke bron aan vezels.

Soja kan negatieve effecten als ontbossing en daarmee een mindere biodiversiteit met zich meebrengen en is daardoor een minder duurzaam ingrediënt. Voor de echte veggielovers is er ook falafel gemaakt van kikkererwten en veggie sticks gemaakt op basis van groenten als mais, doperwten en wortel.

Duurzaam

Iglo heeft niet alleen oog voor de consument; maar ook voor het milieu. De nieuwe range van het merk is volledig gericht op de groeiende vraag naar duurzame producten en productie. Er is ongeveer 14 keer meer water nodig om 1 kilo rundvlees te produceren in vergelijking met 1 kilo droge erwten. Met het gedeeltelijk vervangen van vlees- en zuivelproducten door plantaardig voedsel, kan voedsel gerelateerde emissies tot 30% verminderen. Om onnodig ver transport te voorkomen, gebruikt Iglo alleen erwten die geteeld worden in de EU. In vergelijking met soja vindt er voor het gebruik van erwten geen ontbossing plaats, dus is deze eiwitbron een duurzamer alternatief.

Verkrijgbaarheid en houdbaarheid

Iglo Green Cuisine is verkrijgbaar naast de reguliere Iglo producten in het diepvriesschap. Het gebruik van diepvriesproducten aan zich kent veel voordelen: het invriezen van veel producten zorgt voor een langere houdbaarheid en sluit de voedingsstoffen in. Laura Schoemaker: ‘Wij geloven dat invriezen één van de meest verantwoorde methoden van voedselbehoud ter wereld is. Bovendien weten we dat het de hoeveelheid voedsel die verloren gaat en verspild wordt aanzienlijk vermindert**’. Iglo Green Cuisine is vanaf week 10 verkrijgbaar bij Albert Heijn, waarna de andere grote supermarkten volgen.

De producten kunnen zowel in de pan als in de oven worden bereid. Het vegetarisch gehakt en de veggiesticks zijn in 7 minuten klaar. Bij de overige producten bedraagt de bereidingstijd ongeveer 15 minuten.

Consumenten adviesprijzen

€3,49 Iglo Green Cuisine Vegetarische Burgers 2 stuks 200 gram
€3,49 Iglo Green Cuisine Vegetarisch Gehakt 200 gram
€3,49 Iglo Green Cuisine Vegetarische Balletjes 12 stuks 240 gram
€4,29 Iglo Green Cuisine Falafel 30 stuks 450 gram
€2,79 Iglo Green Cuisine Veggie Fingers 10 stuks 284 gram