Gepubliceerd op 21 juni 2019

Heeft u al een uitvaartverzekering afgesloten?

Een onderwerp waar de meeste mensen niet graag aan denken… de uitvaart. Toch is het belangrijk dat u eens nadenkt over hoe u uw uitvaart geregeld zou willen hebben. Het eerste wat daarbij komt kijken is het afsluiten van een uitvaartverzekering. Als u al een verzekering heeft afgesloten dan heeft u waarschijnlijk ook al over uw uitvaart nagedacht. Bij het afsluiten worden u namelijk enkele vragen gesteld die u aan het denken hebben gezet en waar u een bepaalde keuze heb moeten maken. Heeft u bijvoorbeeld kinderen welke gratis meeverzekerd kunnen worden? Wilt u begraven of gecremeerd worden?

Waar op letten?

Als u nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan is het verstandig om dit alsnog te doen. Waarom zou u een uitvaartverzekering afsluiten zult u misschien denken? De reden waarom u een uitvaartverzekering zou moeten afsluiten is dat u zich hiermee verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart. Als u namelijk geen uitvaartverzekering afsluit dan zullen uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven. En dat is denken wij, niet iets wat u zou willen.

Bij het afsluiten zult u wel met enkele punten rekening moeten houden en u zou zichzelf enkele vragen moeten stellen. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een sobere of een uitgebreide uitvaart? En wilt u na uw uitvaart koffie met gebak of kiest u voor een uitvaart met een uitgebreide catering?  Allemaal vragen welke de keuze voor een bepaalde verzekering zullen versoepelen.

Welk soort uitvaartverzekering

Zodra u zich gaat verdiepen in de uitvaartverzekeringen zult u merken dat er verschillende typen verzekeringen zijn. Wij zullen de twee populairste eruit lichten.

De natura verzekering

Als u zich wilt verzekeringen voor de producten en diensten voor uw uitvaart dan is een natura uitvaartverzekering een prima optie. U betaald periodiek premie aan de uitvaartverzekeraar en na uw overlijden zal uw uitvaart helemaal geregeld worden door een uitvaartondernemer. Uw nabestaanden hebben bij dit type verzekering weinig te regelen. Het nadeel is dat zij ook minder inspraak hebben als het op de organisatie van de uitvaart aankomt.

Kapitaal uitvaartverzekering

Dan is er ook nog de kapitaal uitvaartverzekering of ook wel de geld verzekering genoemd. Hierbij zal er ook periodiek premie betaald worden alleen bij de kapitaal verzekering bouwt u een kapitaal op. Na overlijden zal dit kapitaal worden uitgekeerd aan de nabestaanden die er uw uitvaart mee kunnen regelen. De nabestaanden hebben bij deze verzekering meer te regelen maar ook meer inspraak in de uitvaart.

Kinderen meeverzekerd?

Als u al een uitvaartverzekering heeft lopen en u verwacht een kindje dan is het raadzaam om uw uitvaartpolis eens goed na te lezen. Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen namelijk tot hun 18e of 21e jaar gratis meeverzekerd. Dit is overigens niet bij alle verzekeraars het geval dus lees voor de zekerheid uw polis door en stel de verzekeraar op de hoogte van het feit dat u een kindje verwacht. Heeft u nog geen uitvaartverzekering afgesloten dan is het verstandig om er een af te sluiten bij een verzekeraar waar kinderen gratis zijn meeverzekerd op de polis van een van de ouders.

Vergelijken

Voor u de uitvaartverzekering definitief gaat afsluiten is het belangrijk om alle uitvaartverzekeraars eens goed te vergelijken. Allereerst zult u zien dat niet iedere verzekeraar alle verzekeringen aanbiedt. Bij Monuta kunt u bijvoorbeeld de kapitaal en combinatieverzekering afsluiten en voor een kapitaal, combinatie en sommenverzekering kunt u bij Yarden terecht.

Bij het vergelijken wilt u uiteraard ook zien welke verzekeraar er zo voordelig mogelijk is. Al is de premie niet het eerste waar u op zou moeten letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, zult u zien dat u een hoop geld kunt besparen. Op uitvaartdirekt.nl kunt u makkelijk alle uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Als u een keuze heeft gemaakt dan is het afsluiten online te regelen. Nadat u de verzekering van uw keuze heeft afgesloten heeft u nog 30 dagen bedenktijd voordat de verzekering definitief zal ingaan.