Gepubliceerd op 1 oktober 2019

Geef uw klant de juiste maat

Vroeger was het een asbak, tegenwoordig is het een USB stick. Er zijn relatiegeschenken die altijd goed van pas lijken te komen. Maar jaren geleden stopten de mensen ook al met roken en vandaag de dag verkiezen we de Cloud boven een wirwar van schijfjes en staafjes. Een waardeloos relatiegeschenk is geen goede reclame voor uw bedrijf. Uw logo staat dan voor onverschilligheid. Maar waarmee zit u dan wel altijd goed?

Tekst: Jeroen Kuypers

Een relatiegeschenk moet nut hebben. Het mag ook lekker zijn, maar dan is uw bedrijfsnaam tegelijk met de laatste hap of slok doorgeslikt en vergeten. Het schoolvoorbeeld van een nuttig relatiegeschenk is een paar sokken. De ontvanger denkt dan gegarandeerd tweemaal per dag aan uw firma: ’s ochtends bij het aan- en ’s avonds bij het uittrekken. Maar de ‘Talking Socks’ zijn wat afgezaagd geworden. Ze zijn ook uitsluitend bedoeld voor mannen en toen het jaren geleden als briljant idee werd bejubeld dacht ongetwijfeld niemand aan de aanstaande gaten en de zweetgeur die daardoor zou opstijgen. Het ideale relatiegeschenk? Vergeet het gewoon.

Verwilderde blik

En toch… er zijn zo van die momenten dat je iets gevraagd wordt en je het antwoord schuldig moet blijven bij gebrek aan het juiste gereedschap. Je bestelt telefonisch iets voor kantoor en aan de andere kant worden de precieze afmetingen gevraagd; in hoeveel bedrijven wordt er op dat moment niet verwilderd in het rond gekeken? Je bent bij een klant, het verkoopgesprek vlot uitstekend en je bent ervan overtuigd de opdracht al in je zak te hebben, tot die klant vraag: ‘Maar past dat wel in die hoek?’ Weer die verwilderde blik. Je bent bij een leverancier om een spoedbestelling op te halen en je blik gaat van je laadbak naar het product en weer heen en terug: dat gaat misschien net, maar voor ik ermee ga sjouwen zou ik de afmetingen eens willen weten… Kortom: bijna elke ondernemer of werknemer maakt bijna elke dag wel een situatie mee waarin hij tot op de centimeter nauwkeurig iets moet nameten. Snel, direct, zonder dat er een loep nodig is om het streepje af te lezen, maar ook zonder dat het hele kantoor moet worden afgezocht of in arrenmoede een rolmaat worden gekocht bij de bouwmarkt.

Altijd van pas

Een rolmaat, het lijkt net zo’n onnozel en in de weg liggend product als een parkeerschijf – tot je hem nodig hebt. Dat laatste is altijd stante pede, op straffe van een parkeerboete bij de schijf maar op dat van een verkeerde aanschaf, een kilometerslange rit voor niets of zelfs het missen van een opdracht bij de rolmaat. Want als dat vlotte verkoopgesprek stil valt op een cruciaal moment is de kans reëel dat de opdrachtgever gaat twijfelen en de hele deal alsnog afspringt. Een rolmaat is dus zo’n ding waarvan je altijd blij bent dat je het bij je hebt, omdat het van pas komt op het juiste moment.

Een maat voor iedereen

Er zijn complete beroepsgroepen die een rolmaat standaard op zak hebben. Dat geldt voor metselaars, dakdekkers, timmerlieden, met andere woorden: voor iedereen die in de bouw werkzaam is. Maar er zijn ook tal van beroepsgroepen die geregeld een rolmaat nodig hebben, hem dus wel eens kwijtraken en des te blijer zijn als ze hem terugvinden. Denk aan hoveniers, magazijnmedewerkers, reclamejongens, automonteurs. De rolmaat is een maat voor iedereen. Daarom is het een gemiste kans de rolmaat onbedrukt weg te geven. Hij kost al niet veel, maar voor vijfentachtig cent extra is hij bedrukt met uw bedrijfslogo. De opluchting en blijdschap over het bij de hand hebben van de rolmaat wordt dan altijd geassocieerd met uw bedrijfsnaam. Idealer kan het voor een relatiegeschenk niet zijn.

Rolmaten bedrukken met logo

Op zoek naar een kerstgeschenk voor personeel of relatie? Denk eens een handige rolmaat met jouw logo? Rolmaten bedrukken met logo als relatiegeschenk. Even een plank afmeten, meten of die kast wel in dat hoekje past, een rolmeter bij de hand is nooit overbodig. Dus wanneer je jouw klussende zakenrelatie verrast met een mooie bedrukte rolmaat, ben je er van verzekerd dat dit ook gebruikt zal worden. Wil je het helemaal compleet maken? Laat een rolmaat dan bedrukken met jouw logo. En er zal telkens weer een blik op jouw firmanaam worden geworpen tijdens het klussen. Rolmaten worden bedrukken met een zeef- of tampondruk, maar ook een full-colour doming zijn bij sommige mogelijk, afhankelijk van het ontwerp van jouw logo. De opdruk van jullie logo maakt van de rolmaten hét relatiegeschenk voor komend jaar.

www.deble.com