Gepubliceerd op 27 juni 2019

Draftec 10 jaar specialist voor offshore & marine

Draftec uit Middelburg – specialist in het ontwikkelen en bouwen van hydraulische, elektrotechnische en mechanische systemen voor offshore & marine – staat in het teken van het 10-jarig bestaan. Tegelijk met de viering van het tweede lustrum zal in het najaar ook de nieuwe ruime loods officieel in gebruik worden genomen. Momenteel wordt hier de laatste hand aan gelegd.

Het gestaag groeiende bedrijf van Martijn Boone en Martijn Holtkamp verzorgt onder één dak engineering, montage, assemblage en inbedrijfstelling. De grootte van de projecten varieert sterk: van een eenvoudige ontwerpopdracht of de revisie van een hydraulische lier tot complete installaties voor offshore kranen en kabelleginstallaties. Draftec – gevestigd op bedrijventerrein Arnestein – heeft een toenemende focus op lift- en hijstoepassingen, industriële markt en renewables. Het ontwerpt, bouwt en installeert de uitrusting om onder andere de kabels voor windmolens op zee te kunnen leggen. Daarnaast worden ook tools geleverd aan de baggerindustrie.

Voor offshore installatieschepen van onder andere Van Oord, Boskalis en DEME heeft Draftec essentieel equipment aan dek ontwikkeld en gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn lieren, rollerbanen, staalwerk en technische automatisering. Voor de Living Stone van Tideway, onderdeel van de DEME Groep, heeft Draftec vier track tensioners volledig in eigen beheer ontworpen en gebouwd.

Scaldon

Draftec is onder andere ook actief in zware hijstoepassingen. Haar systeem geïntegreerde aanpak heeft geleid tot diverse innovatieve high-end oplossingen. Voor de markt van de heavy lifting systemen werkt Draftec nauw samen met zusterbedrijf Scaldon.

www.draftec.nl; www.scaldon.nl