Gepubliceerd op 21 augustus 2018

De Digitale Werkplek: altijd en overal uw werk doen

De manier waarop we werken verandert sneller dan ooit. We willen tegenwoordig altijd en overal ons werk doen en stellen steeds hogere eisen aan de beschikbare middelen om het werk uit te voeren. Voor organisaties betekent dit dat ze de traditionele werkplekken moeten loslaten en zich moeten richten op een toekomstvaste vorm van een werkomgeving – een digitale werkplek. In dit artikel kijken we naar ontwikkelingen die werk veranderen, beschrijven we wat de impact daarvan is en delen wij onze visie op de reis naar de ideale werkomgeving.

Hoe werk verandert

Een hiërarchische structuur met sturende leidinggevenden, vaste werk- en lunchtijden en voortdurende controle wordt steeds meer losgelaten. We leven in een tijd waarin het voldoen aan de wensen en eisen van medewerkers belangrijker is dan ooit. En tijd-, device en plaatsonafhankelijk werken via de cloud de norm wordt.

Hoe is dat zo gekomen? Internet heeft zich langzamerhand gevestigd in alle aspecten van ons leven. En ontwikkelingen op het gebied van smart devices, apps en de cloud hebben geleid tot nieuwe vormen van samenwerking. Dit heeft zakendoen met de andere kant van de wereld eenvoudiger gemaakt. Zo is een 24-uurseconomie ontstaan waarin de grens tussen werk en privé vervaagt.

Wat betekent dit voor de werkplek

Op veilige wijze altijd en overal relevante informatie kunnen inzien, bewerken en delen; dat is waar het om draait in de toekomst van flexibel en mobiel werken. Belangrijk is dat medewerkers hierin zoveel mogelijk vrijheid hebben om dit in te vullen met vertrouwde samenwerkingsverbanden en middelen die het beste bij hen passen.

De reis naar een digitale werkplek

Dat zoveel mogelijk gepersonaliseerde werkomgevingen in de nabije toekomst doorslaggevend zijn voor het succes van een organisatie staat vast. Maar de grote vraag die hieruit voortvloeit is nog onbeantwoord: hoe komt een organisatie tot de invulling van een digitale werkplek?

Door aandacht te besteden aan de onderstaande thema’s kunt u tot een ideale werkomgeving komen:

  1. Zet medewerker centraal
  2. Creëer samenwerkingsmogelijkheden
  3. Pak de inrichting samen op
  4. Zorg voor veilige toegang
  5. Kijk naar datamangement
  6. Stuur naar succesvolle adoptie
  7. Maak gebruik van de cloud

Het resultaat van een digitale werkplek

Met een digitale werkplek vergroot u de wendbaarheid van de organisatie. Als bijvoorbeeld de buitendienst van een bedrijf een nieuwe app nodig heeft, dan wordt die snel en veilig beschikbaar gesteld voor de betrokken medewerkers. De data die wordt verzameld via de devices en apps, wordt veilig opgeslagen in de cloud. Deze data is altijd inzichtelijk, bewerkbaar en deelbaar voor medewerkers. En waar ter wereld ze zich ook bevinden, ze hebben de tools om slim (samen) te werken.

Bij krimp of groei beweegt de ICT-infrastructuur eenvoudig met de organisatie mee, zodat de werkplekken kostenefficiënter zijn dan ooit. De medewerkers presteren bovendien optimaal doordat ze de vrijheid hebben om altijd en overal te kunnen werken en continu oplossingen krijgen aangereikt die slim aansluiten op hun dagelijkse werk.

Benieuwd naar uw voordelen van een digitale werkplek? Neem dan contact met MKB Office op voor een adviesgesprek, bel 085 – 484 0458 of mail naar sven.groeneveld@mkb-office.nl

MKB Office B.V.
De Corantijn 87
1689 AN Zwaag
Email bedrijfsrelaties@mkb-office.nl
www.mkb-office.nl