Gepubliceerd op 6 juni 2018

De Beste Koffie op het Werk

Koffie verbindt. En de koffie die u schenkt, zegt veel over het type bedrijf dat u bent. Op zoek naar de beste koffiemachine voor op het werk? Met deze zes handige tips vindt u de machine die het beste bij u past.

  1. Bereken hoeveel kopjes koffie uw medewerkers gemiddeld per dag drinken

Uit eigen onderzoek is gebleken dat we gemiddeld vier kopjes koffie per dag drinken op het werk. Herkenbaar? Of zijn u en uw collega’s juist meer van de thee? En – niet onbelangrijk: ontvangt u veel gasten in uw bedrijf? Voorkom over – of onder capaciteit van uw koffiemachine en breng in kaart hoeveel koppen uw medewerkers en gasten gemiddeld drinken.

  1. Kies een zetmethode die bij u past

Hechten u, uw medewerkers en uw gasten waarde aan verse bonenkoffie? Of gaat u juist liever voor een lekkere snelle bak? Een belangrijke vraag. Want met vijf verschillende zetmethodes is de keuze groot!

  1. Houd rekening met onderhoud en schoonmaaktijd

Reinigen, algemeen onderhoud en voorbereidingstijd: de hoeveelheid tijd die het onderhoud van uw koffiemachine in beslag neemt, kan per type apparaat flink verschillen.

  1. Let op de tijd die nodig is per kopje koffie

Host u regelmatig bijeenkomsten in uw bedrijf en heeft u in korte tijd veel kopjes koffie nodig? Dan kunt het beste gaan voor een Cafitesse of Instant koffiemachine. Binnen vier tot negen seconden staat de koffie klaar. Is een kop koffie van topkwaliteit onmisbaar in uw bedrijf? Met een koffiemachine met verse espressobonen kan het zetten van een kop koffie tot wel dertig seconden duren. Houd daar rekening mee bij de keuze voor uw koffiemachine.

  1. Bepaal welk servicecontract het beste bij u past

Om de kwaliteit van de koffiemachines altijd te waarborgen, biedt Jacobs Douwe Egberts Professional verschillende soorten servicecontracten aan. Welk type contract het beste bij u past, hangt niet alleen af van het type, maar ook van het hebben van een huur- of koopmachine.

  1. Bereken niet alleen de aankoopprijs van de machine, maar ook de kosten per kop koffie

Om te weten wat u onderaan de streep uiteindelijk kwijt bent aan een koffiemachine, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten van het apparaat zelf, maar ook naar de prijs per kopje. Zo kost een koffie uit een Instant Koffiemachine €0,07 per kopje, terwijl een kopje koffie met verse espressobonen kan uitkomen op €0,15 per kopje.

Klik hier voor meer informatie en vraag geheel vrijblijvend advies voor uw bedrijf aan!