Gepubliceerd op 3 maart 2021

Cryptocurrency heeft de toekomst, lees hier waarom

Het gemak waarmee we transacties kunnen verrichten hangt in grote mate af van het gebruikt betaalmiddel en de mate waarin het door de tegenpartij wordt geaccepteerd. Betaling met contant geld, giraal met een bankpas of creditcard voeren nog altijd de boventoon, maar komt er daar nu langzaam maar zeker een verandering in. Met de komst van cryptocurrency is er een geheel nieuwe mogelijkheid beschikbaar en sluiten de mogelijkheden ook goed aan bij de eisen van de toekomst.

Steeds meer partijen werken er gewoon mee

In het begin was er sprake van niet alleen veel wantrouwen naar cryptocurrency toe, maar was er ook veel tegenwerking te bespeuren. Crypto, zoals het ook wordt genoemd, werd namelijk gezien als speler die alleen maar geld van personen afhandig zou maken en daarna ook snel zou verdwijnen naar het zelfde model als piramidespelen. Waar men echter geen rekening mee hield, was dat de hele opzet van crypto niet bedoeld was voor een korte termijn opleving, maar om structurele veranderingen te brengen binnen de financiële wereld, met name binnen het betalingsverkeer. De blockchain technologie waarop crypto gebaseerd is, kan namelijk ook gebruikt worden om op een veilige en efficiënte manier informatie op te slaan en uit te wisselen. Lees het actuele crypto nieuws vandaag bijvoorbeeld om meer te weten te komen over alle partijen die nu openstaan voor crypto.

Iedereen wenst mee te liften met de ontwikkelingen

Het gaat bij investeren en gebruik maken van cryptocurrency dus lang niet meer om bepaalde groepen binnen de samenleving, maar zijn alle drempels verwijderd voor “ ownership “ van crypto. Zo kan je al met een mobiel, een speciale app en natuurlijk een internetverbinding al volledig gebruik maken van de mogelijkheden. Investeerders kijken natuurlijk uit naar de ontwikkelingen in de toekomst zoals de Zilliqa verwachting 2025 en deze verwachtingen zijn weer gekoppeld aan het vertrouwen die er wordt gesteld in zo een cryptocurrency.

Er worden door verschillende Overheden wel pogingen gedaan om de handel in cryptocurrency te beperken, maar heeft dat geen invloed op de lange termijn verwachtingen. Er zijn dan weer Overheden die juist de markt betreden met hun eigen cryptocurrency. Het zijn deze stappen die het vertrouwen omhoog laten schieten en de toekomst van cryptocurrency veilig stellen. Koppel dit aan de toegankelijkheid om als individu zelf eenvoudig crypto aan te schaffen en ermee te betalen en blijft er zo weinig ruimte voor twijfel over.