Gepubliceerd op 3 juni 2019

citizenM opent hotel in Kuala Lumpur Bukit Bintang

Vanaf mei 2019 hebben mensen die naar Maleisië reizen, nog meer reden om zich te verheugen op hun bestemming: het citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang hotel. De nieuwe vestiging van betaalbare luxe is het derde hotel van het bekroonde merk op de Aziatische markt (na het Taipei North Gate hotel dat in juli 2017 startte en het Shanghai Hongqiao hotel dat in december 2018 werd geopend).

Bukit Bintang

CitizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang is vernoemd naar de wijk waarin het hotel staat: de bruisende winkel-, entertainment- en dinerbestemming in de Golden Triangle. Voor gasten opent het een deur naar een epicentrum van lekker eten, mode en entertainment. De mooiste tempels en straatmarkten van de stad liggen binnen handbereik en vormen de perfecte kans voor een cultureel avontuur voordat men in het hotel geniet van de welverdiende rust en ontspanning. Op deze aantrekkelijke locatie in Bukit Bintang kunnen toeristen en zakelijke reizigers optimaal gebruikmaken van hun werk- en vrije tijd. Op slechts 100 meter van het hotel ligt Jalan Alor, een beroemde straat vol openluchtrestaurants en terrassen. De ideale plek om de lokale cultuur en sfeer te proeven.

Het hotel telt 210 kamers en is geheel opgezet volgens de gedurfde disruptieve benadering van gastvrijheid die kenmerkend is voor citizenM. Opnieuw wordt de traditionele hotellerie opgeschud door innovatieve receptie- en kamertechnologie, ‘smart’ kamers barstensvol efficiënte luxe en een naadloze gastenervaring. Dankzij de kiosks waar je binnen één minuut in- of uitcheckt staan er geen rijen bij de receptie. In plaats van een lobby vind je hier een designer zitkamer met supercomfortabel meubilair van Vitra, kunst in opdracht, boeken, werkruimtes en televisies.

De opvallende en kleurrijke façade van het hotel zet het stijlvolle interieur in het spotlicht, waardoor het ook van buiten goed zichtbaar is voor gasten en voorbijgangers. Het beschilderde plafond, de lommerrijke tapijten en grote plantenbakken vol groen weerspiegelen de kleuren en natuurlijke rijkdom waar Maleisië om bekend staat.

Gasten worden uitgenodigd zich in de zitkamer net zo thuis te voelen als in hun eigen huis: ze kunnen er ontspannen, lezen, tv kijken, werken of vrienden ontmoeten. Elk citizenM hotel heeft zo’n zitkamer, maar in elke stad is de ruimte specifiek ingericht als eerbetoon aan desbetreffende stad. In dit nieuwe citizenM hotel komt werk van lokale kunstenaars, zoals Azizi Latiff en Afiq Faris, te hangen in een mix met iconische stukken van over de hele wereld.

CanteenM

In de zitkamer valt ook canteenM direct op: een restaurant en bar waar je 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht kunt voor een hapje en een drankje. Uit welke tijdzone ze ook komen, gasten vinden hier heerlijke maaltijden, snacks, zoetigheid, dranken en sappen in de schappen. De barista’s van canteenM schenken hier op elk moment van de dag of nacht verrukkelijke koffie of een bijzondere cocktail om een toast uit te brengen op een nieuwe dag vol plezier, cultuur en succes. ‘s Ochtends verandert canteenM in een ontbijtstation dat koude en warme gerechten voor elke voorkeur serveert.

societyM

Om zakenreizen nog makkelijker te maken (en een nog betere indruk achter te laten bij klanten), is ook citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang voorzien van societyM: drie creatieve ontmoetingsruimtes die in geen enkel opzicht lijken op de gebruikelijke saaie beige vergaderzalen. De grootste societyM ruimte is opgesteld in theater stijl en biedt ruimte aan maximaal 40 personen (met een enorme whiteboard muur om ideeën op te schrijven); de twee kleinere ruimtes bieden elk plaats aan maximaal 14 personen. Alle societyM ruimtes zijn voorzien van Vitra meubilair, kleurrijke kunst en decoratie, audiovisuele apparatuur, papier, kantoorbenodigdheden en onbeperkt koffie, thee en frisdrank. societyM ruimtes zijn te boeken voor hele en halve dagen, workshops, presentaties, interviews en andere bijeenkomsten. Catering is op verzoek beschikbaar.

Dé perfecte kamer

De verscheidenheid aan kamers is nog een groot verschil tussen traditionele hotels en citizenM. Een traditioneel hotel heeft minstens drie soorten kamers. Een citizenM hotel heeft er maar één: de perfecte kamer. Omdat er geen verschillende kamers zijn, geniet elke gast van dezelfde betaalbare luxe-ervaring, waar hij of zij ook slaapt. Elke kamer is voorzien van een enorm XL- kingsize bed met luxe matras, dekbed en kussens, evenals een krachtige regendouche en handdoeken zo dik als een tapijt. Een smart tv, raambekleding die alle licht buiten houdt, meerdere stopcontacten en meubilair van Vitra maken het compleet. De hele kamer kan worden bediend met een iPad, die bij citizenM een ‘MoodPad’ wordt genoemd omdat gasten zelf de sfeer in hun kamer kunnen bepalen, waaronder de lichtkleur, de temperatuur en het entertainment. Er zijn ook vooraf ingestelde programma’s voor een feestelijke, ontspannen of romantische sfeer of om een film te kijken. Met supersnelle, onbeperkte wifi kunnen gasten hun eigen entertainment streamen via Apple of Android apparaten.

citizenM ambassadeurs

Een getalenteerd, meertalig team van citizenM ambassadeurs verwelkomt en verzorgt de gasten. De ambassadeurs worden niet geselecteerd op ervaring in de hospitality branche maar op hun sprankelende persoonlijkheid en oprechte passie voor reizen. Ze hebben de vrijheid om te doen wat het beste is voor elke gast, van het mixen van de perfecte cocktail tot het geven van tips over lokale attracties.

citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang opende haar deuren op 15 mei 2019. Het is de eerste opening van het Nederlandse merk in 2019, de 16e stijlvolle stedelijke vestiging van citizenM ter wereld en de derde in Azië. Ga voor meer informatie naar citizenM.com/news.