Gepubliceerd op 26 augustus 2019

Box zet nieuwe standaard voor intelligente contentbeveiliging met Box Shield

Box, Inc. (NYSE: Box), een toonaangevend bedrijf in cloud content management, introduceert Box Shield, een reeks nieuwe functies voor contentbeveiliging en intelligente mogelijkheden voor het detecteren van bedreigingen. Zo kunnen bedrijven veilige samenwerking en workflows opzetten voor hun meest waardevolle content in de cloud. Box Shield is geïntegreerd in Box en helpt onbedoelde datalekken te voorkomen, misbruik van toegang te detecteren en relevante bedreigingen proactief te identificeren.

Datalekken voorkomen

Box Shield helpt bedrijven om datalekken te voorkomen via een systeem van handmatige of geautomatiseerde securityclassificaties voor bestanden en mappen, en een op classificaties gebaseerd toegangsbeleid. Accountbeheerders kunnen aangepaste classificatielabels en beleidsregels definiëren, waarin meerdere beveiligingscontroles worden gecombineerd, zoals:

  • beperking van gedeelde koppelingen: stel in wie toegang heeft tot gedeelde koppelingen. Als een bestand bijvoorbeeld het label [Intern] heeft, kan het delen ervan worden beperkt tot de eigen medewerkers en andere ingestelde gebruikers;
  • beperking van externe gebruikers: beperk externe samenwerking tot goedgekeurde domeinen of blokkeer deze volledig op basis van de gevoeligheid van de content. Als een bestand bijvoorbeeld als [Restricted PII] is gelabeld, kan externe samenwerking alleen worden toegestaan aan zakenpartners die goedgekeurde dataverwerkers zijn;
  • downloadbeperking: beperk het downloaden van bestanden of mappen in specifieke applicaties. Stel bijvoorbeeld in dat downloads worden beperkt wanneer gebruikers de Box-webapp, Box voor mobiele apparaten of Box Drive gebruiken;
  • applicatiebeperking: stel in welke externe applicaties en aangepaste apps gevoelige content van Box kunnen downloaden;
  • FTP-beperking: beperk FTP-overdracht en -uploads van bestanden en mappen.

Bedreigingen detecteren met behulp van machine learning

Box Shield voorkomt niet alleen datalekken met een op classificaties gebaseerd beveiligingsbeleid, maar stelt klanten ook in staat afwijkend en potentieel schadelijk gedrag van interne en externe bedreigingen te detecteren. Box Shield maakt daarbij gebruik van machine learning en identificeert en waarschuwt beheerders voor mogelijke bedreigingen, zoals:

  • afwijkende downloads: ontvang realtime contextuele alerts wanneer ongewoon gebruikersgedrag wordt gedetecteerd, dat wijst op pogingen tot datadiefstal, zoals opmerkelijke veranderingen in downloadgedrag;
  • verdachte sessies: detecteer een mogelijk gecompromitteerd account op basis van een snelle verandering in de locatie van een medewerker en extra context over de browsers, apparaten en Box-applicaties die ze normaliter gebruiken. Als iemand bijvoorbeeld een bestand downloadt in Londen en vervolgens vijf minuten later een ander bestand vanuit Singapore deelt, is diens account mogelijk gehackt;
  • toegang vanaf verdachte locaties: detecteer toegang of downloads die plaatsvinden op niet-vertrouwde locaties of in landen met een hoog risico, die door een beveiligingsteam zijn vastgelegd in met beleidsregels gedefinieerde whitelists of blacklists met locaties en IP-ranges.

Diepe integraties met toonaangevende zakelijke beveiligingsoplossingen

Box Shield vormt een aanvulling op, en kan worden geïntegreerd met een breed scala van bestaande, toonaangevende beveiligingsoplossingen. Contextuele waarschuwingen van Box Shield – met meer bruikbare inzichten dan ooit – kunnen worden geïntegreerd met SIEM-oplossingen van partners als Splunk, Sumo Logic, AT&T Cybersecurity en IBM, en met CASB-oplossingen van Symantec, McAfee, Palo Alto Networks en Netskope.

“Organisaties van elke omvang zijn zich steeds meer bewust van de noodzaak om belangrijke informatie te beveiligen en te beschermen tegen bedreigingen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring”, aldus Garrett Bekker, Principal Analyst for Information Security bij 451 Research. “Investeringen in systeemeigen beveiligingscontroles door leveranciers van cloudplatforms kunnen nuttige en tijdige inzichten bieden en een waardevolle aanvulling zijn op het totale beveiligingsportfolio van een organisatie.”

Jeetu Patel, Chief Product Officer van Box: “Het tempo waarin bedrijven vandaag de dag werken, vereist dat elke onderneming haar content naar de cloud verplaatst. Op die manier kan samenwerking mogelijk gemaakt worden en zijn bedrijfsprocessen binnen en buiten de organisatie te verbeteren. Box Shield is een enorme vooruitgang die het eenvoudiger dan ooit maakt om waardevolle content te beveiligen en datalekken te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en zonder dat het voor mensen moeilijk wordt om hun werk te doen. Met Box Shield ontvangen bedrijven intelligente alerts en krijgen ze inzicht in hun contentbeveiliging dankzij de nieuwe, geïntegreerde functies van Box. Bedrijven kunnen zo binnen enkele minuten eenvoudige, effectieve controles implementeren en op potentiële problemen reageren.”

“In de huidige, concurrerende wereld is een betere afstemming nodig tussen beveiliging en zakelijke activiteiten. Bedrijven hebben behoefte aan een securityaanpak die is geïntegreerd in de structuur van hun bedrijfsprocessen”, aldus Lakshmi Hanspal, Global Chief Information Security Officer van Box. “Box Shield voorziet workflows in Box van instelbare beveiligingscontroles en bedreigingsdetectie met gebruiksvriendelijke, ingebouwde controlemechanismen die risico’s helpen verminderen en het bedrijf in staat stellen om wereldwijd beter samen te werken.”

Beschikbaarheid

Box Shield is nu beschikbaar als ‘private bèta’-versie en zal in het najaar van 2019 algemeen beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie over Box Shield naar www.box.com/shield of neem deel aan een speciale introductiewebinar op 29 augustus 2019.