Gepubliceerd op 14 januari 2019

4 trics voor een stijlvolle bedrijfsruimte

Als ondernemer wil je een bedrijfsruimte die indruk maakt op bezoekers én uitnodigend is voor je medewerkers. Met deze vier trics zorg jij voor een stijlvol kantoor:

1.      Geef een persoonlijk of eigenzinnig accent

De beste kantoorruimtes zijn niet alleen functioneel, schoon en aantrekkelijk; ze geven ook iets weer van de spirit van het bedrijf. Voeg dus een paar persoonlijke of eigenzinnige accenten toe. Een wand met het bedrijfslogo bijvoorbeeld. Of combineer wat vintage elementen, een kitscherig accessoire, iets antieks of iets dat met de hand is gemaakt en datgene weergeeft van waar je met je bedrijf voor staat. Denk creatief. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan koffietafels gemaakt van deuren of lampen van bekers. Als het maar iets met je bedrijf te maken heeft.

2.      Zorg voor stijlvolle wanddecoratie

Vergeet wanddecoratie met afbeeldingen als word clouds, wereldkaarten, grafieken en skylines. Zoek mooie digitale foto’s die je rechtenvrij mag gebruiken, maak er een eigen foto van door deze bij te snijden, in te zoomen of er effecten aan toe te toevoegen. Of kies je favoriet gedicht, citaat of uittreksel uit een boek en laat dit afdrukken op grootformaat. Zorg voor tenminste één of twee echt grote items om je kantoor te decoreren. Geen idee hoe deze items op te hangen? Er zijn verschillende ophangmogelijkheden van Artiteq.

3.      Alternatief voor het whiteboard

Ben je op zoek naar een nog betere manier om je bedrijfsruimte een onderscheidend karakter te geven? Gebruik schoolbordverf om een krijtbord aan te brengen op de muur. Dit is een stijlvoller manier voor het maken van notities dan een whiteboard.

4.      Breng buiten binnen

Planten geven niet alleen sfeer aan je kantoor. Ze stimuleren ook de productiviteit. Zet dus een paar planten in mooie potten op de grond en op bureaus. Of zorg voor kantoormeubelen van ongeverfd hout. Dat schijnt namelijk ook bevorderlijk te zijn voor de creativiteit.