Gepubliceerd op 18 november 2019

4 gouden tips voor een online marketing boost

Een goede online marketing boost zorgt ervoor dat jij gewoon meer geld gaat verdienen. It’s as simple as that! Door meer klanten aan te trekken naar jouw website of de conversie te optimaliseren verhoog je de omzet en haal je simpelweg meer geld binnen. Wat zijn de gouden tips voor een online marketing boost?

Door online marketing krijgt jouw product of dienst meer bekendheid bij de juiste doelgroep. Er is geen magische formule die je toe kan passen, maar elke marketing strategie moet afgestemd worden op jouw doelgroep. Super belangrijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn verschillende tools en specialismes om jouw website een echte power-boost te geven, waarvan dit de toppers zijn:

Tip #1 Conversie optimalisatie

Met hetzelfde aantal bezoekers toch meer omzet behalen. Een hogere conversie kan bereikt worden door goed geschreven en verkopende teksten. Noem daarom altijd in een paar bulletpoints de voordelen het product. Zo geef je een kleine samenvatting die relevant is voor de klant. Deel ook je expertise door actief te bloggen en de klant te laten weten dat jij de expert bent.

Tip #2 Zoekmachine optimalisatie

Een toppositie in Google veroveren is een flinke uitdaging. Een belangrijke tip op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) is het verhogen van jouw website autoriteit door linkbuilden. Zorg dus voor een degelijke linkbuilding strategie om zo te stijgen door de Google rankings! Vragen hoe een mede-ondernemer dat doet kan ook zeker geen kwaad.

Tip #3 Social Media Advertising

Adverteren op de juiste platforms is belangrijk. Zoek goed uit waar jouw doelgroep zich online bevindt en start hier.  Door hier wat extra aandacht aan te besteden en origineel te zijn val jij op! Net even de moeite nemen om leuk te reageren op een recensie werkt al goed voor de uitstraling van jouw organisatie.

Tip #4 Zoekmachine adverteren

Betalen om een hogere positie op Google te behalen (SEA) werkt super goed. Met het vinden van de juiste zoekwoorden en hier op in te zetten kan veel je resultaat boeken. Met behulp van online marketing diensten ga jij voor de juiste strategie.

Het bepalen van de juiste online marketing strategie is een uitdaging. Neem ook vooral de tijd om verschillende methodes te testen of laat je adviseren door echte online specialisten. Door deze tips te volgen ga jij in ieder geval al meer geld verdienen, graag gedaan!