3 voordelen: hoe een VPN je online kan beschermen

4 december 2019 09:18

3 voordelen: hoe een VPN je online kan beschermen

Een VPN kan je om veel verschillende redenen inschakelen, bijvoorbeeld om vanaf thuis met een werkomgeving te verbinden of om in het buitenland Nederlandse series te kijken. Maar de voornaamste reden voor het gebruiken van een VPN zijn voor velen de voordelen op het gebied van privacy en veiligheid. Hoe kan een VPN zorgen voor veilig internetgebruik? VPNGids.nl zet drie privacy- en veiligheidsvoordelen op een rij.

Wat is een VPN?

Voor wie nog niet weet wat het is: een zogeheten Virtual Private Network is een privénetwerk dat je in kunt schakelen zodra je een internetverbinding hebt. Met een VPN wordt je internetverkeer versleuteld en omgeleid via een externe server. Je bent daardoor een stuk veiliger online dan je zonder een VPN-verbinding zou zijn.

Voordeel 1: met een VPN maak je het hackers moeilijk

Doordat een VPN je internetactiviteit versleutelt, kunnen hackers niet zomaar je internetactiviteit uitlezen. Met name op openbare wifi-netwerken zijn hackers graag actief, dus daar is het extra belangrijk dat je een VPN inschakelt voordat je bijvoorbeeld ergens inlogt of zelfs bankzaken doet.

Voordeel 2: met een VPN verberg je je locatie

Als je internet via een VPN, dan is je IP-adres verborgen. Voordeel daarvan is dat cybercriminelen jouw locatie niet kunnen achterhalen. Je verbindt namelijk met een van de servers van jouw VPN-aanbieder, waardoor je online op een andere locatie lijkt te zijn dan waar je je werkelijk bevindt.

Voordeel 3: met een VPN is je privacy beschermd

Vind jij je privacy online belangrijk? Wil je niet dat iedereen te weten kan komen wat je online doet? Dan is een VPN inschakelen een goede zet. Doordat je een privéverbinding opzet, ga je grotendeels geanonimiseerd het internet op. Hierdoor kunnen overheden en hackers je communicatie niet langer onderscheppen en herkennen wie je bent.

Aan de slag met jouw online veiligheid? VPNGids.nl beoordeelde 35 verschillende VPN-aanbieders. ExpressVPN kwam het beste uit de test bij een vergelijking tussen alle providers.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.