Gepubliceerd op 16 april 2018

Het aantal burn-outs neemt toe, hoe zijn ze te voorkomen?

Het percentage werknemers met burn-outklachten blijft de komende jaren verder toenemen. In 2017 kampte 14 procent van de werknemers met een burn-out, zij waren gemiddeld 8 maanden thuis. (bron: onderzoek TNO/CBS 2017)

In ons bedrijf Burn Out Poli begeleiden we sinds 2008 jaarlijks honderden mensen die over hun eigen grenzen zijn gegaan. Een burn out overkomt je niet alleen door werk, een burn out is een slijtageslag gedurende meerdere jaren door een combinatie van factoren. Bij Burn Out Poli combineren we de afgelopen 10 jaar mentale coaching, emotionele training en fysieke behandeling van stressklachten in één geïntegreerd programma.

Binnen 12 weken zijn onze cliënten weer aan het werk.
Uit onderzoek blijkt dat stressklachten te laat gesignaleerd worden op de werkvloer en vaak niet serieus genomen worden. Veelal een gevolg van (onbedoelde) onkunde over de effecten van chronische stress. De gevolgen van een te lange tijd stress achter elkaar zijn overbelasting, overspannenheid, oververmoeidheid, fysieke stressklachten en uiteindelijk langdurige uitval door burn-out. Vanuit onze expertise en ervaring van de afgelopen 10 jaar begeleiden wij nu veel organisaties preventief om bewust te worden van stress op de werkvloer.
We maken het taboe rond burn out bespreekbaar en geven alle stakeholders inzicht in wat zij nu precies kunnen doen ter voorkoming van burn out op de werkvloer.

Wij komen graag met je in gesprek over:

  • Wat is burn out precies en wat is het niet?
  • Wat is het verschil tussen gezonde stress en ongezonde chronische stress op de werkvloer en hoe signaleer je dat?
  • Wat gebeurt er precies in ons lichaam ten gevolge van chronische stress?
  • Hoe ga jij als werkgever, collega of HR professional pro-actief met ongezonde stress op de werkvloer om
  • Wetende dat werkstress een groeiend probleem is; hoe kun je dit op de werkvloer voorkomen?
  • Hoe kunnen we met elkaar op breder terrein burn out voorkomen?

Meer info:  www.burnoutpoli.com
Telefoon:   070-7370392