Gepubliceerd op 13 december 2017

ICT-partner of -provider?

Wijzigingen in wetgeving volgen elkaar in rap tempo op, eerst de meldplicht datalekken en per mei 2018 wordt de GDPR/AVG actief. Wetgeving die u als ondernemer dwingt om naar uw processen te kijken, is de privacy van uw klanten gewaarborgd, en als dat het geval is, hoe heeft u het met uw partners geregeld?

Ook partijen die in eerste instantie niet zo voor de hand liggen krijgen te maken met deze wet, denk hierbij aan uw CRM-systeem, uw webshop, maar ook uw eigen administratie met betrekking tot uw personeel hoort hierbij.

Te meer reden om tijdig met uw ICT-leveranciers om de tafel te gaan zitten, en te zorgen dat de nieuwe wet goed geïnterpreteerd wordt en u duidelijke afspraken maakt wie welke verantwoording heeft.

Wat een groot verschil is met de situatie hiervoor is dat verwerkers (voorheen bewerkers) delen in de verantwoordelijkheid met betrekking tot het veilig houden van uw gegevens.

Dit grote verschil met voorheen maakt dat u nu meer heeft aan een ICT-partner, dan aan een ICT-provider. Een partner die met u meedenkt en begrijpt dat maatregelen en interactie noodzakelijk zijn om aan deze nieuwe wet te gaan voldoen.

Zaken waar u het over kunt hebben:

– Verantwoordelijkheid onderhoud en updaten website?
– Gebruikt u een versleutelde verbinding voor uw website en e-mail?
– Back-ups zijn handig, maar ook deze vallen onder de bewaartermijn.
– E-mail, iedereen gebruikt het, maar waar wordt het bewaard en hoe veilig is dit?

Ons advies, ga het gesprek aan en kies de partner die bij u past, met u meedenkt en oplossingen op maat kan bieden. Een veelgehoorde kreet, echter weinig partijen brengen deze echt in de praktijk.

Bij AD Hosting bent u altijd welkom voor een gesprek! 

Daphne Groeneweg, officemanager

AD Hosting BV
Storkstraat 9, 2722 NN Zoetermeer
Telefoon 079 – 347 83 19
E-mail info@adhosting.nl

www.adhosting.nl