Gepubliceerd op 27 augustus 2018

Werken met een heftruck, waar moet je op letten?

Werk je in een magazijn? Dan heb je bijna 100% kans een heftruck tegen te komen. Het is een hectische omgeving en het is dan oppassen geblazen. De orders vliegen je om de oren, want alles moet op tijd naar de klant. De voorraden moeten bijgevuld worden en er lopen mensen heen en weer.

Garandeer de veiligheid van de werknemer

Veiligheid staat voorop. Je wilt voorkomen dat de werknemers zich bezeren of gewond raken. Er moet veilig omgegaan worden met de apparatuur en er moeten dan ook allerlei maatregelen genomen worden om die veiligheid te garanderen. Zo kun je de werknemers een heftruckopleiding laten volgen om ervoor te zorgen dat ongelukken zo veel mogelijk voorkomen worden. Op deze manier leer je praktijkgericht omgaan met een heftruck.

Als werkgever kun je ervoor zorgen dat de ruimtes vrij van obstakels zijn en een vlakke en effen ondergrond hebben. Scheid de transportroute van de looppaden van de voetgangers. De bestuurders moeten een veiligheidsgordel, hesje en schoenen dragen.
heftruck

Aanschaf van een heftruck

Misschien ben je net begonnen met een bedrijf en start je met een hoop onkosten. Je hoeft niet direct het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen. Tweedehands heftrucks zijn in prima conditie en daar kun je ook nog een lange periode gebruik van maken. Je houdt op deze manier de aanschafkosten laag, want een nieuw transportmiddel is een grote investering. Let bij de aankoop van een tweedehands heftruck of deze truck een BMWT keuring heeft. Een BMWT keuring geeft aan of deze truck voldoet aan de wettelijke bepalingen voor intern transport. Elke truck is ingedeeld voor een maximum gewicht, houd hier rekening mee met de aanschaf.

Heb je nog geen ervaring met het rijden van een heftruck en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie.

Onze partners