Gepubliceerd op 22 november 2017

Voordelen van zwaar transport voor ondernemers

Voor bepaalde ondernemingen is het soms noodzakelijk om gebruik te maken van zwaar transport. Dit om bepaalde goederen van A naar B te krijgen. Om dit te realiseren moet er een bedrijf aan te pas komen die is gespecialiseerd in het vervoeren van zwaardere materialen.

Binnen het zware transport zijn er meerdere vormen. In dit artikel werken we ze verder uit, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de voordelen van zwaar transport en hoe de uitvoering hiervan is. Het kan namelijk zomaar zijn dat u als ondernemer in de toekomst eens gebruik moet maken van zwaar, speciaal of exceptioneel transport.

Welke soorten transport zijn er?

Er zijn meerdere soorten transport. Welke vorm wordt toegepast hangt af van het product dat er vervoert moeten worden. Om u een overzicht te geven werken we de volgende 3 vormen van transport uit. Exceptioneel, zwaar en speciaal transport:

Exceptioneel transport:

Wanneer er sprake is van exceptioneel transport, is het vervoerde product uitzonderlijk. De afmetingen vallen dan niet binnen de wetgeving omtrent vervoer over de wegen. Daarom zitten er strenge regels aan verbonden. U kunt bijvoorbeeld denken aan het vervoeren van grote buizen, onderdelen van een grote machine of een voertuig voor in de bouw.

Speciaal transport:

Als de vervoerde goederen binnen afmetingen vallen van de wetgeving spreken we over speciaal vervoer. U kunt hierbij denken aan het vervoeren van een boot of een groot standbeeld dat ergens geplaatst moet worden.

Zwaar transport:

Bij zwaar transport gelden dezelfde regels als bij exceptioneel transport. Wanneer hetgeen dat vervoerd moeten worden boven de 49 ton weegt valt het onder zwaar transport.

Heeft u een transporten nodig maar weet u nog niet welke vorm? Bekijk met de uitleg hierboven welke het beste past bij hetgeen dat er vervoerd moet worden.

Zonder transport zijn we nergens

Transport wordt al langer dan dat we kunnen achterhalen toegepast. Tegenwoordig zijn er veel soorten transport die dag in dag uit uitgevoerd wordt door vrijwel elke branche. Zonder transport zijn we namelijk nergens. Of het nu per schip, auto of vliegtuig is, transport is belangrijker dan ooit. Mede dankzij de communicatie die er tegenwoordig wereldwijd mogelijk is, is de transportwereld enorm gaan groeien. Vrijwel alles wat we kopen in de winkels is mogelijk door een vorm van transport.  Bananen uit Afrika of speelgoed uit China, alles komt hier via transport.

Duurzaam vervoer

Ook in de transportwereld wordt er gedacht om het uitstoten van co2 te beperken. Naar verwachting wordt 85% minder co2 uitgestoten in het jaartal 2045. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door transportvoertuigen die niet meer op fossiele brandstoffen draaien, maar elektriciteit. Dag in dag uit werken wetenschappers eraan om de kwaliteit van deze motorren te verbeteren en toe te passen in de transportwereld. Samen gaan we voor duurzaam!

Onze partners