Gepubliceerd op 28 mei 2018

Financial lease: tips voor ondernemers

Banken worden steeds voorzichtiger. Dat betekent voor veel ondernemers dat het ook steeds lastiger wordt om geld te lenen. En soms is een extra financiële injectie nodig om een vliegende start te maken. Hoe financier je bijvoorbeeld de bedrijfsauto’s? Je wagenpark kan een flinke hap uit het budget zijn. En voor sommige bedrijven is een werkbus of een representatieve auto onmisbaar.

Financiering van vervoersmiddelen
Voor de aankoop van een vervoersmiddel voor je bedrijf zijn er twee goede opties:

  1. De aanschaf van een youngtimer. Door belastingvoordeel kunnen bijna klassiekers goedkoop worden ingezet als bedrijfsauto. Deze optie is vooral interessant voor zelfstandigen zonder personeel.
  2. Een leaseauto. Steeds meer ondernemers kiezen voor financial lease. Deze constructie is populair bij ondernemers die graag snel een auto van de zaak willen hebben. Een goede youngtimer vinden kan best een hoop tijd kosten, een lease auto kan al binnen een dag zijn geregeld. Bedrijfsvoertuigen vanaf 5000 euro kunnen op die manier snel worden gefinancierd. Tegen een vast maandbedrag kunnen ondernemers een auto naar keuze aanschaffen. Het maakt niet uit of er voor een gebruikte of een nieuwe auto wordt gekozen.

Voordelen financial lease
Financial lease is ideaal voor wie snel een auto nodig heeft. Maanden wachten is niet nodig, ondernemers kunnen snel over een auto beschikken. Zowel zzp’ers als ondernemers met een BV.  Ook is het een flexibele oplossing. Ga je uitbreiden met meer mensen, en dus meer auto’s? Dan regel je dat heel makkelijk. Bovendien hebben veel leasebedrijven gunstige voorwaarden. Zo is het mogelijk om de btw gespreid te betalen. Ook prettig voor ondernemers: het onderhoud van de auto’s maakt deel uit van het leasecontract. Zo word je niet verrast door peperdure reparaties.

Populaire leaseauto’s
Wil je zeker weten dat je een origineel bent in je leaseauto? Kies dan niet voor een Volkswagen Polo, Volkwagen UP! of een Volkswagen Golf. Deze drie modellen voeren de top 3 aan. Bij de elektrische auto’s wordt het meest voor een Opel Ampera gekozen, op de voet gevolgd door de BMW 12 en de Renault ZOE.

Onze partners