Gepubliceerd op 1 mei 2018

Den Bosch praat over ‘Future Proof Logistics’ tijdens de PROVADA

Ook dit jaar is Brabant weer goed vertegenwoordigd op de PROVADA. Onder de vlag van BrabantStad staan gemeenten ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda, Tilburg en Helmond samen met de provincie Noord-Brabant voor het tweede jaar op rij samen op de PROVADA. En er wordt een breed scala van bijeenkomsten en thema’s aangeboden door de BrabantStad partners. Op dinsdag 5 juni wordt afgetrapt met een bijeenkomst over ‘Future Proof Logistics’, georganiseerd door de gemeente Den Bosch.

Tijdens deze bijeenkomst gaat moderator Paul Bleumink in gesprek met enkele specialisten vanuit verschillende disciplines en de aanwezigen in de zaal over de huidige ontwikkelingen in de logistieke sector. Hoe lang zal de vraag naar XXL warehouses van 40.000 m² of meer aanhouden en wat is de impact hiervan op logistiek vastgoed? En hoe is een logistieke gebiedsontwikkeling Future Proof te maken? Wat zijn de volgende stappen in duurzaamheid en circulariteit van logistiek vastgoed? Deze en andere vragen komen tijdens deze bijeenkomst aan bod.

Brabant is door haar ligging een belangrijke spil in de goederenstromen in West-Europa (lijn Londen-Milaan). Zo werd West-Brabant in 2017 uitgeroepen tot de logistieke hotspot van Nederland en zijn de modaliteiten weg, water en spoor binnen de gehele provincie goed vertegenwoordigd. In Noordoost-Brabant zijn gemeenten ’s-Hertogenbosch, Bernheze en Oss een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Heesch-West. Grootschalige bedrijfsactiviteiten waaronder de logistiek worden beoogd voor vestiging op dit regionaal bedrijventerrein. De vaststelling van het bestemmingsplan en de bijhorende procedures voor dit terrein moeten nog doorlopen worden. Tijdens de ‘Future Proof Logistics’ bijeenkomst zal Heesch-West daarom dienen als interessante case in de discussie rondom de toekomst van de logistieke sector in Nederland.

Meer informatie over de PROVADA bijeenkomst ‘Future Proof Logistics’ op 5 juni is te vinden via: www.provada.nl/programma-item. Hier vindt u ook een overzicht van de sprekers in het discussiepanel en kan u zich voor de bijeenkomst aanmelden.

Meer informatie over ondernemen en bedrijfslocaties in ’s-Hertogenbosch: www.ondernemenindenbosch.nl

Onze partners