Gepubliceerd op 1 februari 2018

De verhuizing wordt zo flexibel als de bedrijfsruimte

Na de crisis zit het aantal particuliere verhuizingen weer stevig in de lift, het aantal zakelijke veel minder. Die laatste tendens is niet conjunctureel maar structureel. De verhuisfirma moet daarop inspelen door bedrijven nog meer te ontzorgen en door nieuwe diensten en producten aan te bieden. UTS van der Lee/Cors de Jongh Verhuizingen loopt daarin voorop. Van gespecialiseerde bouwlogistiek en vastgoedservices tot volledig hernieuwbare bureaus van karton, het klinkt futuristisch maar in Utrecht en Amsterdam bestaat het al.

Huizenbezitters hebben de crisis grotendeels ‘uitgezeten’ maar ondernemers hebben erop gereageerd door overbodige vierkante meters te schrappen, meer uit te besteden en thuiswerk te stimuleren. “De bedrijfshuisvesting is geflexibiliseerd uit de crisis gekomen en ondernemers gaan die verandering niet terugdraaien. Ze kiezen niet meer voor groter, wel voor efficiënter,” zegt Ronald Bracké, directeur van UTS van der Lee/Cors de Jongh Verhuizingen op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide. “Als verhuisfirma’s in dit segment willen groeien moeten ze niet inzetten op volumes maar zich onderscheiden met dienstverlening. Dat is wat wij doen.”

Raakvlakken
UTS van der Lee/Cors de Jongh Verhuizingen onderscheidt zich door de zakelijke klant de mogelijkheid te bieden hem van A tot Z te ontzorgen. In plaats van alleen ingepakte dozen van de oude naar de nieuwe locatie verslepen kan deze verhuizer een totaalpakket leveren. “Alles wat raakvlakken heeft met het verhuizen kunnen wij voor onze rekening nemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het schoonmaken maar ook voor het leggen van de bekabeling.

In feite kunnen we het zo regelen voor de klant dat op donderdagmiddag de werknemers uitloggen op hun oude werkplek en op maandagochtend weer in aan hun nieuwe. We hebben daarvoor een partnership met een gespecialiseerd ICT bedrijf. Een verhuizing kan bij ons zo geruisloos mogelijk verlopen. Veel bedrijven kiezen voor een korte maar intensieve periode, liefst in een weekend, in plaats van een verhuizing van een week. Of je zestig man personeel slechts één dag vrij hoeft te geven of vijf dagen maakt financieel een groot verschil.”

Bouwlogistiek
UTS biedt een vastgoedservice, archiefbeheer en tal van gespecialiseerde vormen van opslag, zoals voor bedrijfsinventarissen en kunst & antiek. Omdat een verhuizer in wezen niets anders is dan een apart soort logistieke dienstverlener heeft UTS van der Lee/Cors de Jongh Verhuizingen nog andere gespecialiseerde vormen daarvan ontwikkeld. “Een daarvan is de verkiezingslogistiek,” zegt mededirecteur Johan Berm . “Op verkiezingsdag zorgen onze mensen voor een snelle en veilige afvoer van alle stembussen en hokjes. Bouwlogistiek bieden we het hele jaar door aan. Voor bouwbedrijven wordt het steeds moeilijker hun werven in binnensteden te laten bevoorraden. Zware vrachtwagens mogen niet meer op elk uur van de dag het centrum in. Bovendien zet een leverancier de dozen of pallets simpelweg voor de deur en is een bouwvakker eerst nog tijd kwijt met het uitpakken en verslepen naar de plek waar hij de spullen nodig heeft. Het is veel efficiënter die leveringen door ons te laten coördineren en exact op de gewenste tijd en plek te laten bezorgen en eventueel ook weer terughalen. Dat is inclusief kwaliteitscontrole bij ons in het magazijn. Als het bijvoorbeeld om een partij tegels gaat, dan checken wij of alle afgesproken tegels geleverd zijn en of ze alle in goede staat zijn. Dat wordt niet pas op de bouwplaats ontdekt. Dat scheelt tijd en geld. Natuurlijk, onze bouwlogistiek kost geld, maar nu rekenen de leveranciers daarvoor óók een bedrag aan, alleen, dat staat niet altijd even gespecificeerd op de factuur.“

Cradle to cradle bureaus
Maar het hoeft niet alleen om het verhuizen zelf te gaan, ook wát er verhuisd wordt kan worden geïnnoveerd. Bedrijven vervangen geregeld hun kantoormeubilair en verhuizen daarbij noodgedwongen heel wat zware bureaus en stoelen naar het containerpark. Niet bepaald milieuvriendelijk en evenmin goedkoop.

“Wij hebben een bedrijf gevonden dat bureaubladen maakt van karton. Toen ik er voor het eerste over hoorde, dacht ik: ‘Karton?

Dat buigt toch door zodra je er op steunt? ‘ Maar in werkelijkheid kan dit karton gewichten tot 250 kilogram dragen. Het ziet er mooi uit, gaat lang mee en kan na gebruik weer in elkaar worden gevouwen en hergebruikt. Deze bureaus zijn dus werkelijk honderd procent cradle to cradle. En als je ze verhuist nemen ze veel minder ruimte in om te vervoeren.”

Professionals met plezier
Verhuizen is een vak en de verhuizers van UTS van der Lee/Cors de Jongh Verhuizingen zijn vaklieden. Of het nu om internationale verhuizingen of verhuizingen binnen de stad gaat, de chauffeurs, planners, verladers enzovoorts weten precies wat ze moeten doen en blijven dit ook met plezier doen. Anders dan het beroep van vrachtwagenchauffeur is dat van verhuizer immers groepswerk, dus altijd kortdurend, afwisselend en in gezelschap van collega’s. De grote mate van professionalisering die de menselijke kant van het vak kenmerkt hebben de directeuren van UTS van der Lee/Cors de Jongh Verhuizingen ook op de andere aspecten ervan toegepast. De ondernemer die hun diensten inschakelt zal merken dat het verhuizen net zo flexibel is geworden als zijn bedrijfsruimte: niet groter, niet duurder maar wel efficiënter. «

www.utsvanderlee.nl
www.utscorsdejong.nl

 

 

Onze partners