Gepubliceerd op 19 oktober 2017

“Als alles makkelijk gaat, vind ik er weinig aan”

Henk Hoek, directeur van Hoek Containerbedrijf, houdt zich graag wat op de achtergrond. Maar hij praat wel graag over zijn passie voor transport. Als kleine jongen met zijn vader mee op de vrachtwagen vond hij al prachtig.

transportIn 1970 richtte Hoek senior het transportbedrijf op. In 1987 startten zij samen de Containerpoot, die zich meer richtte op de verkoop en verhuur van containers. In 2000 voegden ze de bedrijven samen, zijn pa stapte eruit en Henk zette het bedrijf voort. “Transport is dynamisch, maar er zijn veel factoren waar je geen invloed op hebt, zoals files, terminals waar chauffeurs lang moeten wachten, die allemaal voor jouw rekening komen. Dat maakt het minder leuk”, zegt Henk. “Maar de hoeveelheid werk zodanig inplannen dat het met de beschikbare capaciteit op een efficiënte en voor het bedrijf rendabele manier op tijd bij de klant komt, waardoor je verwachtingen waarmaakt”, dat vindt Henk prachtig. “Als alles makkelijk gaat, vind ik er weinig aan. Er moet wel een bepaalde uitdaging inzitten”, grijnst hij. En als zijn schoonouders vanuit het oosten des lands bellen dat ze ‘er een van hem zagen rijden’, vindt hij dat nog steeds mooi.

Henk doet niet aan ‘bucketlists’. En dat blijkt tekenend voor zijn persoon. Henk heeft een no-nonsens mentaliteit en vindt dat hard werken erbij hoort. Dat geldt niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn medewerkers. “Omdat wij een relatief klein bedrijf zijn, komen veel administratieve taken voor mijn rekening, waardoor ik minder tijd hebt om te ‘ondernemen’. Onlangs geautomatiseerde processen maken het werk efficiënter. Henk is dan ook altijd op zoek naar oplossingen die de efficiency zowel op kantoor als op de weg ten goede komen.

Ook containerverhuur
In Rotterdam is Hoek een bekende containervervoerder. Hij rijdt voor opdrachtgevers als FedEx, DHL, Rabelink Logistics, Evergreen Line en een aantal kleinere opdrachtgevers. De lading is divers; van consumentengoederen tot industriële stofzuigers en van pistachenoten tot chemicaliën. En dat zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Daarnaast kan je bij Henk terecht voor het huren van een zeecontainer, die gebruikt kan worden als tijdelijke opslagruimte. Met de eigen kraanauto plaatst Hoek deze voor de klant op de gewenste locatie.

Eerlijk, betrouwbaar en keurig op tijd
“Het heeft geen zin om op prijs te concurreren”, zegt Henk. “Ik onderscheid me liever door een bijzonder betrouwbare partner te zijn; afspraak is afspraak”, zegt hij resoluut. Hoek hecht aan de waarden: eerlijk, betrouwbaar en keurig op tijd, en licht toe: “Als wij niet aan de vraag tegemoet kunnen komen, geef ik dat aan, zodat de klant weet waar hij aan toe is.” “Kwaliteit is ons beleid”, besluit hij.

Kleine footprint
“Transportbedrijven worden vaak als vervuilend gezien”, zegt Henk. Hij probeert de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum te beperken door te investeren in auto’s met motoren die minder milieubelastende stoffen uitstoten en door de vrachtwagens zo min mogelijk leeg te laten rijden.

Hoek Containerbedrijf BV
Rietdekkersweg 17, 3449 JC Woerden
Telefoon 0348 – 42 37 03
E-mail henk@hoekcontainers.nl
www.hoekcontainers.nl

Onze partners