Gepubliceerd op 19 december 2017

‘Logistiek is mensenwerk’

Aan het roer van Kuhlman Repko Shipping Rotterdam staat Bart Buitenwerf, een geboren ondernemer bij wie het logistieke vak met de paplepel is ingegoten. Inmiddels heeft hij ruim dertien jaar kennis en ervaring, opgedaan bij een rederij en expediteurs van verschillende grootten. “Het leuke aan logistiek is dat je mensen helpt hun doelen te verwezenlijken”, zegt Buitenwerf. “Daarbij zoek ik altijd, mits de aanvraag het toelaat, naar innovatieve oplossingen om tijd, kosten en/of het milieu te sparen.”

Droom

Jarenlang behoorde Kuhlman Repko Shipping tot de vaste klanten van Buitenwerf. Dat hij nu de vestiging in Rotterdam mag opzetten, is een droom die uitkomt: “Ik ben opgegroeid met dit bedrijf. Mijn vader werkte er ruim veertig jaar, waarvan de laatste veertien jaar als mede-eigenaar. In april 2014 droeg hij het stokje over aan Erno Leguijt. Sinds oktober 2017 ben ik Erno’s compagnon.” Gedurende zijn logistieke loopbaan heeft Buitenwerf zich altijd een ondernemer gevoeld. “Ik vind het leuk om zelf iets op te bouwen. Nu kan ik die ondernemer in mezelf loslaten.”

Allround dienstverlener

Kuhlman Repko Shipping is opgericht door een van origine Rotterdamse scheepsagent en groeide uit tot de allround dienstverlener die het nu is. Buitenwerf: “Wij bieden logistieke oplossingen op maat, op basis van het all-in-one-shopprincipe. Hierbij leveren we allerhande expediteursdiensten op wereldwijde schaal, met als uitgangspunt dat we de klant volledig ontzorgen. Voor een meubelimporteur verzorgen we bijvoorbeeld de gehele supply chain vanuit de fabriek in Azië. Maar we regelen ook het vervoer en de handling van onder meer stalen buizen en ruwe materialen. Daarnaast verzorgen we complexe logistieke projectverschepingen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. We beschikken over een onafhankelijk netwerk van rederijen, internationale agenten en andere leveranciers c.q. dienstverleners.” Kuhlman Repko Shipping werkt onder meer voor opdrachtgevers in sectoren als oil & gas, offshore, mechanical industry, furniture, automotive, fast moving consumer goods, agrifood en de superjacht industrie.

Toegevoegde waarde

Buitenwerf is gedreven om Kuhlman Repko Shipping Rotterdam tot een succes te maken. “Ik wil op een verantwoorde manier groeien”, zegt hij. Tegelijkertijd beseft hij maar al te goed dat de concurrentie in de havenstad groot is. “Om je in deze markt te onderscheiden, moet je toegevoegde waarde leveren. Onze toegevoegde waarde is kennis, snelheid en communicatie. We begrijpen wat de klant nodig heeft en daar acteren we op. Soms vraagt dat om een snelle prijsopgaaf, soms om een innovatieve oplossing. Met snelheid bedoel ik dat we altijd beschikbaar zijn en direct klaarstaan. Communicatie loopt als rode draad door onze dienstverlening heen. Wij zijn open, eerlijk en transparant over alles. Juist ook wanneer er onverhoopt iets misgaat.”

Geen nummer

“Logistiek is mensenwerk”, vervolgt Buitenwerf. “Wij vinden elke klant belangrijk. Of het nu een kleine ondernemer is met één LCL-zending per jaar of een grote importeur met 50 containers per week. Wij kennen al onze klanten persoonlijk en richten ons op een klantenkring die zich geen nummer wil voelen. Daar is een grote markt voor.”

Kuhlman Repko Shipping Rotterdam BV
Hoefsmidstraat 413194 AA Hoogvliet
Telefoon 010 – 310 79 60
E-mail bart@krshipping.nl
www.krshipping.nl

Tekst: Patricia van der Beek // Fotografie: Jan Nass

Onze partners