Gepubliceerd op 25 oktober 2017

Automobiliteit waar en wanneer het nodig is

Soms heb je maar kort een auto nodig. Of je ziet dat (een deel van) het huidige wagenpark perioden meer voor de deur staat dan onderweg is.
Dan kan shortlease een oplossing zijn.

Ondernemers die af en toe of regelmatig voor een korte periode een auto nodig hebben, kunnen kiezen voor shortlease. Als directeur en mede-eigenaar van CarWise Group ziet Barend Elshout dagelijks veel situaties, waarin ondernemers – voor zichzelf of voor hun medewerkers – slechts tijdelijk een auto willen hebben. “Voor een nieuwe medewerker in afwachting van een vast contract bijvoorbeeld. Of om de tijd te overbruggen tot de levering van een nieuwe auto. Een bekend fenomeen is ook het accountantskantoor waar de medewerkers een deel van het jaar vooral bij de klant op kantoor werkzaam zijn en de rest van de tijd aan hun eigen bureau. Voor al dit soort zakelijke vervoersbehoeften heeft FleetRent de ideale oplossing.”

Vijf merken, 270 dealers, 10.000 auto’s
FleetRent is het shortleaseprogramma van CarWise. Dit bedrijf met nu 43 medewerkers levert sinds 1996 diensten en producten aan de automotive branche. “FleetRent werkt samen met een landelijk dekkend netwerk van meer dan 270 Citroën-, Ford-, Mercedes-Benz-, Peugeot- en Renault-dealers. Gezamenlijk hebben zij zo’n tienduizend auto’s van maximaal achttien maanden oud klaar staan voor FleetRent-
klanten: personenauto’s, lichte bedrijfswagens en stationmodellen van elke gewenste klasse; grijs en geel kenteken; benzine, diesel, hybride en elektrisch. Zelfs koelauto’s en lesauto’s!

Wij geven beschikbaarheidsgarantie: altijd een auto op maat, zo lang als de klant hem nodig heeft en afgeleverd op de gewenste plek. Rechtstreeks van de dealer of importeur en tegen concurrerende en transparante tarieven.”

Shortlease met veel extra services en korte lijnen
De dienstverlening van FleetRent houdt niet op bij het ter beschikking stellen van de gewenste auto. “Om te beginnen heeft de klant voor alles, van reservering tot betaling, één aanspreekpunt op ons hoofdkantoor in Almere. Onze eigen mensen verzorgen de vakkundige haal- en brengservice, ook onze One-Way Rent-service en 24/7 Schiphol-service: een chauffeur levert de auto af op Schiphol bij aankomst en haalt hem op bij vertrek.” Als ICT-expert voor de automotive branche stelt FleetRent gratis software voor managementinformatie beschikbaar.

“De wagenparkbeheerder heeft alle auto’s en mutaties op een rij: online tool tot in detail.” FleetRent kan een brandstofpas bij de auto leveren en berekent altijd het voor de klant voordeligste tarief, achteraf. “De klant betaalt voor gebruik en niet voor bezit.”

PoolVerhuur
Een speciale service is de mogelijkheid van PoolVerhuur. “Onze huurauto’s worden geparkeerd bij de fleetowner en zijn beschikbaar voor car sharing. De ritregistratie is volledig geautomatiseerd, net als de fiscale rapportage. Kosten worden direct geboekt op de juiste kostenplaats of medewerker en worden achteraf per kilometer gefactureerd. De auto’s kunnen ook privé door medewerkers worden gebruikt, tegen een vergoeding van 21 cent per kilometer. Zo hebben de medewerkers altijd een auto ter beschikking, zonder bijtelling.”

FleetRent heeft het grootste netwerk en is altijd dichtbij. Barend Elshout: “Ondernemers die behoefte hebben aan automobiliteit met een maximum van twaalf maanden, kunnen ons altijd bellen voor advies.”

CarWise Fleet Services B.V.
FleetRent B.V.

De Binderij 68, 1321 EK Almere
Telefoon 036 – 538 20 60
/ Mobiel 06 – 54 69 44 70
E-mail b.elshout@carwise.nl

www.fleetrent.nl

www.dealerautoverhuur.nl


Tekst: Wendy van Schie / Fotografie: Luuk Gosewehr

Onze partners