Gepubliceerd op 28 januari 2020

Beleggen: tips voor het beste rendement

De tijd dat je veel rente op een spaarrekening kreeg, is al geruime tijd voorbij. Sterker nog, op sommige spaarrekeningen krijg je al helemaal geen rente meer. Dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen op zoek gaan naar andere manieren om rendement te behalen met hun vermogen. Een van die mogelijkheden is om te gaan beleggen. Door je geld te beleggen kun je je vermogen laten groeien. Maar pas wel op, want aan beleggen zijn ook risico’s verbonden. Je kunt namelijk je ingelegde geld weer kwijtraken. En je weet het: behaalde rendementen in het verleden bieden ook geen garantie voor de toekomst. Wil je zelf aan de slag met beleggen en kun je nog wel wat hulp en tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Houd het simpel

Je kunt beleggen zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Maar zeker als je maar weinig verstand van beleggen hebt is het, vooral in het in het begin, slim om het allemaal zo simpel mogelijk te houden. Stort je niet meteen op ingewikkelde (en riskante) futures en turbo’s, maar begin bij de basis. Beleggen is echt een vak apart. Het kan daarom ook slim zijn om je geld door experts te laten beleggen. Zoals via de Kendu app. Je kunt daar al beginnen met beleggen met een eerste inleg van €50.

Beleg met geld dat je ‘over’ hebt

Er kleven nu eenmaal risico’s aan beleggen, dus het is niet verstandig om geld te gaan beleggen dat je eigenlijk ook ergens anders voor nodig hebt. Ga ook niet beleggen met geleend geld, want daardoor zou je dubbel in de problemen kunnen komen. Maar heb je ergens op een spaarrekening nog een klein kapitaaltje staan dat je toch niet direct nodig hebt? Maak daar dan gebruik van om mee te gaan beleggen.

Kijk vooral naar de langere termijn

Tegenvallers gaan er vast en zeker komen met beleggen, maar houd altijd in je achterhoofd dat je belegt voor de langere termijn. Dan heb je meestal tijd genoeg om eventuele tegenvallers goed te maken. Daarbij geldt ook dat als je langer vooruit kijkt, je ook meer geld in de wat meer risicovolle beleggingen kunt stoppen.

Spreid je kansen

Het lijkt een open deur maar we vermelden hem hier toch nog maar even: wed niet op één paard. Door alles op één belegging te richten, maak je jezelf daar wel heel afhankelijk van. Hartstikke leuk als het goed gaat, maar desastreus op het moment dat de koersen dalen. Spreiden kan ook betekenen dat je elke maand een wat kleiner bedrag inlegt.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Onze partners