Gepubliceerd op 19 november 2019

Ingebroken op e-mailaccount twee mederwerkers SNN

Op 31 oktober zijn twee medewerkers van het SNN slachtoffer geworden van een phishing e-mail. Het gaat hierbij om het e-mailaccount van een medewerker die zich bezig houdt met de verwerking van facturen. Criminelen hebben hierdoor mogelijk toegang gekregen tot persoonlijke (naam, (e-mail)adres, telefoonnummer) en financiële gegevens (o.a. BTW-nummer, bankrekeningnummer) van onze leveranciers. Het tweede e-mailaccount is van een medewerker van een subsidieteam. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat via dit account gegevens zijn verkregen.

Wat doen we eraan?

We nemen de aanval zeer serieus en hebben direct aanvullende maatregelen genomen. Relaties die van de criminelen een mail hebben ontvangen met daarin een link naar een valse website, zijn dezelfde dag persoonlijk geïnformeerd. Daarnaast gebruiken we onze website, nieuwsbrief en social media om al onze contacten te informeren om alert te zijn. Het spreekt voor zich dat we de fraude bij de Autoriteit Persoonsgegevens hebben gemeld en aangifte bij de politie hebben gedaan.

Wees goed voorbereid

Phishing is helaas een breed probleem waar veel bedrijven en organisaties mee te maken hebben. De valse e-mails zijn vaak bijna niet van echt te onderscheiden. Wees daarom altijd heel alert.

Twijfel je?

Twijfel je of je een verdacht bericht hebt ontvangen of heb je naar aanleiding van dit bericht vragen over mogelijk misbruik van je eigen gegevens? Neem dan contact met ons op via incidenten@snn.nl of bel naar (050) 5224 900. Ben je getroffen door een hacker, informeer dan direct je eigen IT-afdeling of IT-dienstverlener.

Onze partners