Gepubliceerd op 7 november 2016

Meer productiviteit dankzij online coaching

Dat coaching bijdraagt aan een hogere productiviteit door mentaal fitte en veerkrachtige medewerkers, is al heel lang bekend. Maar persoonlijk contact is kostbaar en enkel beschikbaar als er een afspraak staat. Daarom begon Woosh5 met online coaching en dat werd een groot succes.

Woosh5 is begin vorig jaar begonnen met het eerste online aanbod van DoItYourself en E-coaching en heeft een vliegende start gemaakt. Nicole Baardwijk, één van de oprichters van het bedrijf, verklaart hoe dat komt: “Voor werkgevers is het enorm belangrijk om mensen geestelijk fit te houden. Uitval door ziekte is peperduur. Onze programma’s zijn daarom ook preventief bedoeld. En we merken dat dat vooral bij jongere mensen heel goed werkt. Die zijn gewend aan online programma’s en vinden persoonlijke ontwikkeling minstens zo belangrijk als een goed inkomen. Onze coaching sluit daar perfect bij aan.”

Omgaan met veranderingen
Woosh5 helpt mensen online om meer structuur in hun leven en werk te brengen. Het ontwikkelen van mentale fitheid en veerkracht staat centraal. Daar profiteren medewerkers van, maar ook de ondernemer, benadrukt Yolanda Buchel, die samen met Nicole aan het roer staat van Woosh5: “Heel belangrijk is het omgaan met veranderingen. Veel mensen zien dat als een bedreiging, accepteren nog niet dat verandering de norm is geworden. Wij leren mensen om de kansen te zien die veranderingen bieden. Dat is een andere mindset, waarbij zelfvertrouwen, openheid en optimisme heel belangrijke waarden zijn. Het gevolg is dat allerlei innovatieve processen binnen het bedrijf vlotter verlopen, dat mensen zin hebben om er samen de schouders onder te zetten.” Het begrip ‘veerkracht’ staat bij Woosh5 voorop: omstandigheden kun je niet altijd beïnvloeden, maar wel de manier waarop je daarmee omgaat.

Coaching niet langer voor de happy few
Nicole en Yolanda bundelen hun jarenlange ervaring als coach en bedrijfskundige in een online platform dat mensen helpt hun prestaties te verbeteren. Nicole: “We merkten dat coaching heel zinvol is, maar dat het toch iets blijft voor de happy few. Door het individuele contact is het vrij kostbaar. Daarbij komt dat het ook nog eens moet passen in alle agenda’s. Het is maar zelden zo dat je precies een afspraak hebt op het moment dat je ergens mee worstelt.”Op het online platform van Woosh5 kun je direct aan slag met je eigen ontwikkeling. Je start met een mentale fitheids-check. Daaruit blijken je sterke kanten en de aspecten waar je risico loopt. Op basis daarvan bepaal je je eigen ontwikkeldoel, doe je regelmatig mentale push-ups om jezelf te versterken en word je aangemoedigd om mentale hindernissen te nemen. Desgewenst staat een persoonlijke coach je terzijde met advies per e-mail. De deelnemers zijn heel divers. Yolanda: “We hebben mensen die zich individueel aanmelden, bijvoorbeeld als ze zich optimaal willen voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Maar vooral werken we veel voor bedrijven, van het mkb tot AEX-genoteerde organisaties. Bedrijven kunnen een doorlopend abonnement afsluiten en zo zorgen voor een optimale ondersteuning van hun medewerkers. Zeker ook voor de wat kleinere bedrijven is dit een unieke kans om de productiviteit te verbeteren, want face-to-face coaching is dan onbetaalbaar.”

Woosh5
Bijster 11 4817 HZ Breda
Telefoon 06 – 33 59 06 73
E-mail: info@woosh5.com
www.woosh5.com

Tekst: Maarten Bokslag / Fotografie: Kees Bennema