Gepubliceerd op 7 november 2016

Heeft jouw bedrijf al een flexibele schil?

Niets is zo leuk als gesprekken voeren met enthousiaste ondernemers over de passie voor hun vak! Ik geniet daarvan, maar wat me iedere keer opvalt, is dat ze het allemaal alleen willen doen.

Ze vinden vaak dat ze overal goed in moeten zijn, want specialisten inhuren kost geld. Geloof me, er is echt nog nooit een ondernemer in z’n eentje succesvol geworden. Het is veel verstandiger om een sterk team om je heen te verzamelen in die flexibele schil van jouw bedrijf.

Teamleden die werken IN je bedrijf
In jouw aanbod voor je klant heb je soms andere specialisten nodig die jou aanvullen met hun expertise. Bij Reflectit gebeurt dit bijvoorbeeld als na het positioneringstraject alle communicatie wordt ingevuld voor de klant. Mijn team is heel waardevol voor mij, want ik geloof dat als iedereen doet waar hij of zij echt goed in is, het resultaat vele malen beter is en je de klantverwachting kunt overtreffen. En dat levert dan weer fijne ambassadeurs op!

Teamleden die werken AAN je bedrijf
Daarnaast heb je ook een team nodig dat je helpt bij het werken aan je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een:
boekhouder die je administratie en belastingaangifte regelt en je adviseert als het gaat om jouw financiële uitdagingen;
ICT’er die ervoor zorgt dat je overal goed kunt werken, jouw documenten goed beveiligd zijn en alle software up-to-date blijft;
webbouwer die zorgt voor een goede beveiliging en updates van jouw website en professionele hosting en service biedt;
verzekeringsadviseur die weet welke risico’s afgedekt moeten worden voor jou en je bedrijf en eventueel jouw medewerkers;
advocaat die jouw algemene voorwaarden opstelt en op wie je terug kunt vallen bij juridische vraagstukken;
communicatiepartner die je helpt bij het goed invullen van alle communicatie en je ondersteunt bij je profileringsactiviteiten, zodat jij goed zichtbaar bent en jouw wensklanten aantrekt.

Kies voor een flexibele schil voor jouw bedrijf
Al jouw teamleden vormen samen de flexibele schil van je bedrijf. Ondernemers die niet op je loonlijst hoeven te staan, maar wel een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van jouw bedrijf!Wil je een keertje spiegelen met mij over een sterk team voor jouw bedrijf?

Bel me op 06 – 30 36 44 33 of mail naar sonja@reflectit.nl.