Gepubliceerd op 30 augustus 2018

Minder kosten, minder afval, meer natuur

Deze week is het “World Water Week”. Tijdens deze week wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van schoon (drink)water en het duurzaam beheer van schoon waterbronnen. Waterbesparing staat daarin centraal.

Het produceren van flessen water heeft een enorme impact op het milieu. Wist je dat er bijvoorbeeld zeven liter water nodig is om slechts één liter mineraalwater uit de supermarkt te produceren? Bovendien wordt er bij de productie van flessen water veel energie verbruikt, brengt het CO2-uitstoot met zich mee en levert het elk jaar 1,5 miljoen ton plastic verpakkingsmateriaal op.

Duurzaam alternatief voor mineraalwater

GROHE Blue heeft een duurzaam alternatief voor mineraalwater ontwikkeld: de GROHE Blue keukenkraan. Deze kraan geeft naast normaal warm en koud water ook koel, gefilterd en bruisend water. Hierdoor wordt het gebruik van flessen water en waterkoelers onnodig. Zo bespaar je niet alleen op kosten, maar draag je ook bij aan een schoner milieu.

CWS en GROHE Blue hebben een samenwerking opgezet waarbij de GROHE Blue kraan in een full-service huurovereenkomst aan ondernemers ter beschikking wordt gesteld. Dat betekent dat de kraan geïnstalleerd en onderhouden wordt door CWS – je hebt er zelf dus geen omkijken naar.

Gefilterd, gekoeld en bruisend water uit de kraan

De voordelen van een GROHE Blue keukenkraan:

  • Gezuiverd, gekoeld en eventueel bruisend water heeft een financieel voordeel. Je bespaart hiermee veel kosten in vergelijking met gebotteld water.
  • Het concept is milieuvriendelijk; je genereert minder afval en een lagere CO2-uitstoot vergeleken met gebotteld water.
  • De kraan biedt comfort: geen gesleep meer met zware flessen water. Bovendien is het ruimtebesparend, want de installatie past in een standaard keukenkastje van 60 cm. In combinatie met de CWS all-in service – van installatie tot onderhoud – heb je er zelf geen omkijken naar.
  • De kraan is hygiënisch, zuiver en smaakvol: een GROHE-filter verwijdert onzuiverheden en geeft daarmee het water een zuivere, frisse smaak die flessenwater overtreft.

Goede drinkvoorziening bevordert de gezondheid

Eigenlijk zou iedere werkgever in goede drinkwatervoorziening moeten voorzien. Waarom? Omdat water drinken tijdens het werk heel belangrijk is. Het is een simpele maar effectieve manier om gezond te blijven. En gezonde medewerkers zijn belangrijk voor jou als ondernemer! Gezonde medewerkers zijn minder vaak ziek, wat een positief effect heeft op het ziekteverzuim. De GROHE Blue kraan bevordert het water drinken onder de medewerkers. Zo sla je twee vliegen in een klap!

Voor meer informatie over waterbesparing en duurzaamheid kijk op https://www.duurzaamheidvolgensinitial.com of neem contact op met CWS Nederland via  info.nl@cws.com of 073 – 6 338 480.