Waarom zakelijke zonnepanelen?

21 juni 2019 12:31

Waarom zakelijke zonnepanelen?

Elektriciteit is dit jaar een stuk duurder geworden. Volgens Pricewise zal de energierekening van een gemiddeld huishouden dit jaar zelfs met 327 euro stijgen. Veel ondernemers zullen dan ook niet vrolijk worden van de zakelijke energierekening de komende jaren.

Het kan gelukkig ook anders, het inkopen van elektriciteit via het net is namelijk niet de enige manier om de energiebehoefte van je bedrijf te vervullen. Met zakelijke zonnepanelen wek je die energie namelijk op het dak van je bedrijf op. Zo word je als stroomverbruiker minder afhankelijk van de stroomleverancier, en van de prijzen die gevraagd worden, zowel door de energieleverancier als van de belastingdienst die belasting heft over iedere kWh die je inkoopt.

Zakelijke zonnepanelen zijn goed voor de portemonnee. Door zelf elektriciteit op te wekken bespaar je een hele hoop kosten, waaronder de kale energieprijs, energiebelasting, en de daarover geheven BTW. Door subsidies en vermeden stroomkosten verdien je de investering snel terug en verdien je uiteindelijk gewoon geld met de keuze voor zonnepanelen. Hierdoor zijn zonnepanelen een wijze en rendabele investering, omdat het daardoor mogelijk wordt al je elektriciteit zelf op te wekken.

Samengevat heeft dit de volgende fiscale voordelen: kale stroomlasten zijn verleden tijd, er hoeft geen belasting over elektriciteit meer betaald te worden en het levert een SDE+ subsidie op. Al met al maken deze voordelen een investering in zonnepanelen zeer rendabel, met name als de stroomlasten 100% gedekt worden.

Zakelijke zonnepanelen zijn goed voor de toekomst. Ze verouderen namelijk zeer traag: na 25 jaar levert een zonnepaneel nog 93% van het oorspronkelijke verbruik op. Binnen dit tijdsbestek zijn de zonnepanelen al afgeschreven, normaal gesproken gebeurt dit binnen 15 jaar. De reden dat zonnepanelen zo lang meegaan en een laag verouderingspercentage hebben, komt voornamelijk door het feit dat een zonnepaneel van hoge kwaliteit materialen wordt gemaakt en geen bewegende onderdelen bevat. Er kan dus gesteld worden dat wanneer er nu gekozen wordt voor een zonne-installatie die volledig dekkend is, er de komende 25 jaar genoeg energie wordt opgewekt om bijna volledig onafhankelijk van de energiemaatschappijen te opereren. De panelen zijn namelijk zeer robuust en betrouwbaar en daarmee een betrouwbare investering voor de toekomst.

Dat zakelijke zonnepanelen een rendabele en solide investering zijn lijkt nu duidelijk, maar er zit nog een voordeel aan. Het is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee en de toekomst, maar ook voor de wereld. Om elektriciteit op te wekken, worden fossiele brandstoffen in elektriciteitscentrales omgezet in elektriciteit. Dit zijn echter eindige natuurlijke hulpbronnen en zullen dus opraken. Dit is nu al het geval bij steenkool in Nederland: het is niet meer winbaar. Een tweede, misschien nog wel groter probleem, is de schadelijkheid van het opwekken van elektriciteit op deze manier. Enorme hoeveelheden broeikasgassen worden de atmosfeer in geblazen, en zijn zeer vervuilend. Met zakelijke zonnepanelen kan deze uitstoot drastisch verminderd worden en kan er een stap gezet worden richting schonere lucht voor nu en voor later.

Kortom, zakelijke zonnepanelen zijn een wijze investering voor nu en voor later. Het biedt niet alleen de kans om zelf je elektriciteit op te wekken en daarmee geld te besparen, het geeft ook zekerheid voor elektriciteit in de toekomst en zorgt voor een gezondere leefwereld. Daarmee zijn zakelijke zonnepanelen dé ideale investering, of je nu op zoek bent naar een rendabele of verduurzamende investering: zakelijke zonne-energie kan het allemaal.

Direct inzicht hoeveel je met zakelijke zonnepanelen kunt verdienen? Of een gratis advies op maat? www.zonnestroomnederland.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.