Gepubliceerd op 2 april 2020

Lindus, al 20 jaar actief

Lindus is dé belangenbehartiger van bedrijven die gevestigd zijn op één van de 34 bedrijventerreinen in de Liemers en Doesburg. Naast de ondernemers zijn de lokale gemeenten en de grote onderwijsinstellingen in de regio aangesloten. Door ondernemers, overheden en onderwijs met elkaar te verbinden draagt Lindus bij aan het creëren van een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat.

Het ledenbestand wordt aangevuld met organisaties met een maatschappelijk c.q. versterkende rol voor haar leden. Een daarvan is de Liemerse Uitdaging. Zij dagen leden uit tot ‘maatschappelijk betrokken ondernemen’.

Inmiddels mag ik alweer ruim zeven jaar met veel plezier voorzitter zijn van deze mooie vereniging. Nog anderhalf jaar en dan zal ik de voorzittershamer overdragen aan mijn opvolger. Geschikte kandidaten wordt al naar gekeken.

Ik ben Henk, 71 jaar oud, geboren Arnhemmer maar al vijftig jaar woonachtig in Zevenaar. Tot eind 2011 was ik directeur van Bouwbedrijf De Veluwezoom Didam dat later Veluwezoom Verkerk Bouw in Zevenaar werd. Het trainingscomplex van Vitesse op Papendal was een van de mooie bouwprojecten. Nadat ik was gestopt deed ik twee maanden klusjes in huis (had ik mijn vrouw al jaren beloofd), alvorens ik voorzitter werd van Lindus.

Lindus zocht in die tijd een voorzitter; iemand die niet overal ruzie maakte en contacten had in het Arnhemse. Als oud-voorzitter van de Business Club Vitesse Gelredome en Zilveren Vitessenaar voldeed ik aan die eisen. Samen met het bestuur denk ik dat het gelukt is Lindus duidelijker op de kaart te zetten. We hebben niet alleen goede contacten met de Liemerse mkb-verenigingen, gemeenten en de provincie, maar ook met ondernemersverenigingen OKA, IG&D, Veron, VNO-NCW en The Economic Board.

Lindus kent ook een afdeling voor ondernemers tot 40 jaar, Young Lindus. Regelmatig organiseren we netwerkbijeenkomsten en themabijeenkomsten maar we houden ons op de eerste plaats bezig met de belangenbehartiging, inmiddels al 20 jaar! «

Henk Dekker
Voorzitter Lindus
Ambassadeur Liemerse Uitdaging

Onze partners