Gepubliceerd op 2 april 2020

Haal het beste uit jezelf met DROOM! Partners

Werk is de ultieme vorm van meedoen in de maatschappij en draagt in belangrijke mate bij aan het ervaren van alledaags geluk. Echter blijkt dat de doorstroming van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar het bedrijfsleven en de overheid niet succesvol is, terwijl dit een van de belangrijkste doelstellingen van de Participatiewet en Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is.

Om deze doorstroom te stimuleren en u, als ondernemer, te ontzorgen heeft DROOM!, dochteronderneming van Driestroom, het ‘DROOM! Partners’ concept ontwikkeld. Hiermee bieden we een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook wel assistent-medewerkers genoemd, bij bedrijven in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We ontzorgen door actief te ondersteunen op de werkvloer, regelen de administratie en verzorgen het contact met de gemeente.

In het DROOM! Partners model doorlopen de assistent-medewerkers drie fasen: oriëntatiefase, arbeidsintensieve fase en doorstroomfase. Met als uitgangspunt: Haal het beste uit jezelf! Assistent-medewerkers werken in hun eigen tempo op basis van hun competenties en mogelijkheden, waarbij zij uitgedaagd, maar niet overvraagd worden.

Huidige samenwerkingspartners van DROOM! Partners zijn Vermaat (in het restaurant van het RadboudUMC), Food for Care, Nederrijn en Rabobank. Verder heeft DROOM! Partners warme contacten met gemeentes en werkbedrijven.

Bent u de volgende ondernemer die wij mogen ontzorgen via het DROOM! Partners concept? Ga naar www.partnervandroom.nl en neem contact met ons op.

Esther Nelissen en Wim Muilenburg
Raad van Bestuur Driestroom
E-mail esthernelissen@driestroom.nl // wimmuilenburg@driestroom.nl
www.driestroom.nl

 

Onze partners