Gepubliceerd op 2 april 2020

Creatief blijven in tijden van crisis

En ineens is de wereld 180 graden gedraaid. Eind februari nog volop in gesprek over de krappe arbeidsmarkt en hoe we de mismatch tussen vraag en aanbod kunnen dichten. En nu, half maart 2020, hele dagen thuiswerkend, conference callend door mijn agenda, kids bezig houdend met hun thuishuiswerk en kijken wat naar eind april verschoven kan worden.

Als Werkgeversservicepunt merken ook wij de gevolgen van de Corona crisis direct. Vacatures die worden ingetrokken, sollicitatiegesprekken die on hold staan en ondernemers die advies inwinnen over werktijdverkorting of kredietmogelijkheden.

Juist nu is het belangrijk om met elkaar creatief te blijven kijken. Kunnen we sollicitatiegesprekken via video-calls doen? Hoe vinden we manieren om overschot aan personeel elders in te zetten, waar nu tekorten ontstaan? Waar hebben werkgevers behoefte aan qua ondersteuning en advies?

Het is goed dat de overheid een pakket aan noodmaatregelen heeft gemaakt. Juist nu moeten ondernemers kunnen terugvallen op een sterke overheid. Behoud van werkgelegenheid is voor heel Nederland essentieel. Laten we hopen dat tegen de tijd dat u deze column leest, we niet alleen groepsbescherming hebben opgebouwd tegen het Corona-virus, maar dat alle maatregelen ook voldoende bescherming hebben geboden tegen de economische gevolgen. En dat zoveel mogelijk mensen weer meedoen op onze Gelderse arbeidsmarkt. Wij staan u hier als Werkgeversservicepunt uiteraard graag in bij.

Angèle Welting
Directeur Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland
Telefoon 06-24942369
E-mail a.welting@wsp-mg.nl
Twitter (@wspmiddengelderland)
www.wsp-mg.nl

Onze partners