Gepubliceerd op 2 december 2016

Nu ook al Plug-in Hybride bij Durmi Auto. Slechts 15% bijtelling

21260383813_018f0212be_o_opt

De nieuwe Kia Optima Plug-in Hybride (PHEV) heeft een vanafprijs van € 37.995,- en heeft slechts een bijtelling van 15% (v.a. € 192 per maand). Het is de eerste PHEV van Kia, die dankzij verbeteringen aan het hybridesysteem en een sterkere elektromotor meer rijdynamiek biedt en tot 54 kilometer volledig elektrisch kan rijden. De Optima PHEV staat nu bij Durmi Auto in de showroom.

Leverbaar als Business 
DynamicLine en Business 
ExecutiveLine
De instapversie Business DynamicLine is 
leverbaar voor een prijs vanaf € 37.995,- 
en heeft standaard al een rijke uitrusting met onder meer: 8” navigatiesysteem met achteruitrijcamera én TomTom Liv, Harman Kardon Premium Sound System, 4,3” TFT-Super-vision display, parkeersensoren vóór en 
achter, Dual zone climate control, Cruise 
control met snelheidsbegrenzer, Bluetooth-connectiviteit. Kortom, teveel om op te noemen. De Optima PHEV Business ExecutiveLine, met een vanafprijs van 
€ 42.995,-, voegt hier nog de volgende 
extra’s aan toe.

Elektromotor met 42 procent meer vermogen
Bij de ontwikkeling van de Optima PHEV lag de focus op zowel efficiency als rijplezier. De plug-in hybride is voorzien van een 2.0-liter viercilinder GDI-motor met directe benzine-inspuiting, gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Het maximumvermogen van de 2.0 GDI-motor bedraagt 115 kW/156 pk bij 6.000 t.p.m. Kia koppelt de viercilinder aan een 50 kW/68 pk sterke elektromotor met 42 procent meer vermogen dan de elektromotor in de voorgaande hybride Optima (HEV).

Tot 54 kilometer puur elektrisch
Het nieuwe 9,8 kWh lithium-ion-polymeer 
batterijpakket onder de achterbank bevat 
ongeveer 60 procent meer energie dan de 
batterij-unit vanuit de Optima HEV. In de 
full EV-modus bedraagt de actieradius tot 
54 kilometer (totale actieradius: ongeveer 
965 kilometer). De gecombineerde CO2-uitstoot komt uit op 37 g/km. Volledig opladen 
duurt 2,5 uur via een laadpaal (publiek laden) en 5 uur via thuisladen (220V stopcontact). 
Het accupakket wordt tevens gevoed door het verbeterde regeneratieve remsysteem, dat 10 procent meer energie terugwint dan voorheen.

Aerodynamische vorm en functie
De nieuwe Optima PHEV onderscheidt zich van de overige Optima-uitvoeringen door het specifieke instrumentarium en opvallende 
designelementen, zoals de speciaal voor dit model ontworpen en aerodynamisch vormgegeven lichtmetalen velgen. De actieve grille, die afhankelijk van de koelingsbehoefte opent of sluit, zorgt voor optimale aerodynamica. De Optima PHEV heeft de laagste cW-waarde in het segment:0,25.

Intelligente technologie

De Optima PHEV beschikt over tal van 
features die voor meer veiligheid en comfort zorgen. Zo kan de intelligente remassistentie (AEB) aanrijdingen helpen voorkomen of de gevolgen ervan beperken.

Durmi Auto
Durmi Auto, uw officiële Kia dealer is met vijf vestigingen altijd dichtbij. Met persoonlijke aandacht voor iedere klant, zowel particulier als zakelijk, streven zij naar een langdurige 
relatie en duurzame mobiliteit. Op iedere 
vestiging staat een enthousiast team van 
professionals klaar om u en uw auto van de beste service te voorzien. Het merk Kia staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. 
Dit zijn kernwaarden die, samen met klantentevredenheid, bij Durmi Auto dagelijks 
worden nagestreefd. «

Durmi Auto

www.durmiauto.nl

Onze partners