Gepubliceerd op 4 mei 2021

Investeerder Berk Partners Private Equity neemt belang in Technotape te Baarn

Een internationale leverancier van producten voor het hoogwaardige drukken(sublimeren) van foto’s op een veelheid aan artikelen.

Investeringsfonds Berk Partners heeft per 30 april 2021 een substantieel belang verworven in het in Baarn gevestigde bedrijf Technotape BV. Technotape is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met gepersonaliseerde sublimatie. Sublimatie is de techniek die het mogelijk maakt om fotorealistische bedrukkingen te maken. De goederen die het bedrijf aanbiedt zijn o.a.: producten waarop de bedrukking (sublimatie) plaats vindt (zoals mokken, puzzels en telefoonhoesjes), maar ook printapparatuur en printbenodigdheden.

Activiteit

Technotape is dé specialist op het gebied van het ontzorgen van (online) winkels met geïndividualiseerde producten voor particuliere (eind)klanten en weet zich als leverancier te onderscheiden middels kwaliteit, betrouwbaarheid en een goed assortiment. Technotape verkoopt haar producten wereldwijd. Afnemers bestaan o.a. uit foto verwerkende bedrijven, online retailers die gepersonaliseerde producten verkopen en distributeurs met een hoog volume.

In de bredere markt van het personaliseren van producten is sublimatie (fotorealistische bedrukking) de afgelopen jaren gestaag gegroeid en een belangrijke nichemarkt geworden. De verwachting is dat deze groei de komende jaren zal doorzetten. De coronacrisis heeft een positief effect gehad op de vraag naar de producten van Technotape.

Als producent draagt Technotape verantwoordelijkheid voor het milieu, in lijn met de ESG doelstellingen van investeringsmaatschappij Berk Partners. Technotape volgt daarom de ontwikkeling van duurzame, afbreekbare en gerecyclede materialen op de voet en zal -waar mogelijk en gewenst- deze producten toepassen en de verschillende opties aan klanten voorleggen.

Transactie

De transactie is een combinatie van een MBI (management buy-in) en een pre-exit. Per 30 april 2021 is Berk Partners Groeifonds toegetreden als aandeelhouder. De heer Patrick van Styrum is als nieuwe aandeelhouder en bestuurder toegetreden en de huidige eigenaar, de heer Bonne Klein Woolthuis, blijft medeaandeelhouder en bestuurder. Samen vormen zij de drijvende kracht achter Technotape en zullen zij zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van Technotape. De focus blijft liggen op het aanbieden van sublimatie producten.

De nieuwe mede-eigenaar en algemeen directeur Patrick van Styrum heeft een brede achtergrond in FMCG en relatiegeschenken en verheugt zich erop de operationele leiding van het bedrijf op zich te nemen. Patrick heeft o.a. bij Heineken gewerkt en is eerder oprichter/eigenaar geweest van een onderneming in relatie-artikelen.
Van Styrum voorziet interessante groeimogelijkheden. “Met de betrokkenheid van Berk Partners kunnen we verder internationaal uitbreiden, professionaliseren en worden ook de netwerken van Berk Partners voor Technotape beschikbaar.” aldus Van Styrum.

De samenwerking met Berk Partners is een bewuste keuze, aldus Bonne Klein Woolthuis. “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid mij verder te concentreren op de commercie en het bouwen aan de technische mogelijkheden van het bedrijf, waarbij Berk Partners zal ondersteunen om de groei verder vorm te geven. Berk Partners heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met dergelijke projecten.”

Berk Partners (Rimco Geels):
“Technotape sluit goed aan bij ons investeringsbeleid. De innovatieve maakindustrie is een van onze voorkeurssectoren. Technotape is actief in een aantrekkelijke groeimarkt en neemt daar een vooraanstaande positie in. Het nieuwe en zittende management heeft een zeer goed trackrecord. Met de toenemende focus op kwaliteit in deze sector zal de rol van Technotape alleen maar toenemen.”