Gepubliceerd op 12 januari 2021

Korte nieuwsupdate vanuit de Topsector Energie.

  • Ons financieringsloket bestaat 1 jaar een hielp in die periode boven verwachting veel startende ondernemers bij hun financiering; met name in het overkomen van de Valley of Death. Wat opvalt is dat ondernemers over het algemeen een veel te rooskleurig beeld hebben van de financierbaarheid van hun innovatie. Lees verder
  • De Topsector Energie stelt daarom in 2021 subsidie beschikbaar voor het inhuren van een innovatiemakelaar door mkb-ondernemingen. Dit keer is de vergoeding voor de inhuur maar liefst 80% van de gemaakte kosten, tot een maximumvergoeding van 10.000 euro (incl. BTW) per mkb-onderneming. Lees verder.
  • PROJECTVOORBEELD: Groene waterstof kan een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord. In 10 jaar tijd moeten we  met een factor van 3.000 opschalen. Hydrohub Innovation Program werkt daaraan. Lees verder.
  • PROJECTVOORBEELD: Vlak voor de vakantie ook gemeld, maar vanwege de interessante techniek een herhaling: Een Nederlands consortium ontwikkelt als een van de eersten ter wereld een bijna volledig recyclebaar zonnepaneel zonder gebruik van giftige stoffen.
  • Van 8 tm 12 februari is er een virtuele handelsmissie naar India met minister Kaag. Bedrijven werkend in de energiesector zijn welkom. Lees verder.

Mocht je meer willen weten, een expert willen spreken op het gebied van financieringen, waterstof, of andere onderwerpen in de duurzame energie; weet je welkom.