Gepubliceerd op 24 oktober 2019

Samen bergen verzetten

De roep om topteams binnen organisaties klinkt steeds luider. Teams die inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en globalisering. Teams die antwoord geven op complexe vraagstukken rondom transformatie en innovatie. Topprestaties realiseer je namelijk nooit alleen.

Hoog in de bergen word je samen tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test voor leiderschap en teamwork. Twee bergbeklimmers bundelden hun krachten: Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest beklom, en fotograaf Menno Boermans. Samen creëerden zij dit boek voor teams in organisaties.

In het boek Topteams worden achttien pijlers beschreven en in beeld gebracht, die van een team een topteam maken. Katja Staartjes heeft elke pijler uitgewerkt via een algemene toelichting, via storytelling en via quotes. Menno Boermans heeft de pijlers voorzien van adembenemende foto’s. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Topteams.

Over de auteurs

Katja Staartjes beklom een aantal bergreuzen, waaronder Mount Everest (8848 meter) als eerste Nederlandse vrouw. Sindsdien is zij op pad als expeditieleider in kleine teams. Daarnaast is Katja een veelgevraagd inspiratiespreker voor bijeenkomsten en congressen en ze werkt als trainer en coach met leiders en teams. Van haar hand verschenen de boeken Hoog spel, Top-inspiratie en Lopen over de grens. Lees verder op www.katjastaartjes.nl

Menno Boermans beklom met zijn camera grijpklaar bergen over de hele wereld, om er daarna vanaf te skiën, rennen, fietsen of vliegen. Zijn foto’s werden internationaal gepubliceerd, onder andere in National Geographic. Tegenwoordig werkt hij in Zwitserland als medisch hulpverlener bij de reddingsdienst Air Zermatt. Eerdere boeken van Boermans zijn Acht kilometer boven NAP, Ooghoogte en Met uitzicht op de Matterhorn. Lees verder op www.mennoboermans.nl