Gepubliceerd op 17 januari 2018

The Future Group luidt 2018 in met benoeming nieuwe directie

Pascal de Koning en Bart Timmer, oprichters van The Future Group, kondigden tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel aan dat zij hun directiefunctie per 1 januari hebben neergelegd. Hun opvolgers komen voort uit de eigen gelederen. The Future Group is een sterk ICT-ondernemerscollectief, bestaande uit verschillende maatschappen.

De nieuwe tweekoppige directie wordt gevormd door Ruud Verhagen, operationeel directeur sinds 2014, en Jeroen Zomers, sinds een jaar actief in een managementfunctie bij The Future Group. Verhagen, de afgelopen jaren al één van de drijvende krachten achter de verdere professionalisering van het bedrijf, wordt algemeen directeur. Zomers is de nieuwe operationeel directeur. De Koning en Timmer blijven als aandeelhouders betrokken bij het ondernemerscollectief dat zij in 2000 samen met John Ewbank zijn gestart.

De basis
Timmer: “De belangrijkste opdracht voor de nieuwe directie is het verder bouwen aan sociale en technologische innovatie. In het belang van onze collega-ondernemers én van onze klantrelaties. Want de wereld verandert, zowel sociaal-maatschappelijk als technologisch. Daarmee veranderen ook de arbeidsmarkt en de manier waarop bedrijven georganiseerd zijn. De winnaars van morgen zijn die bedrijven die meegaan in de veranderingen en beide werelden met elkaar weten te verbinden. Technologische innovatie is kansloos zonder sociale innovatie. Voor The Future Group is dit van meet af aan de basis voor de manier waarop wij op sociaal en vakinhoudelijk gebied samenwerken. Daarbij dagen we de ondernemers in de groep onder andere uit om hun business groter te maken dan zichzelf. Nu is het voor ons als oprichters tijd om dat ook te doen. Tijd dus voor een nieuwe directie.”

Koplopers
Ook voor Verhagen en Zomers is de lijn helder: “Kwalitatieve groei is en blijft het belangrijkste speerpunt voor The Future Group. Alleen de beste specialisten kunnen participeren in ons ondernemerscollectief; zij zijn koplopers in nieuwe technologische ontwikkelingen. Kennis en kunde, zeker over early adopted technologie, is immers de sleutel tot een leidende positie in de markt. En binnen onze groep zijn we – naast het stimuleren van ondernemerschap en sociale innovatie – voortdurend bezig met de doorontwikkeling van ons kennishuis. Vandaar ons motto: bezig zijn met morgen, in alles wat we doen.”

Omzetgroei
The Future Group heeft de ambitie om de komende jaren haar kennishuis nog sterker neer te zetten aan het technologische marktfront. Het jaar 2017 werd afgesloten met een omzet van 35 miljoen euro, een omzetstijging van circa 20 procent ten opzichte van een jaar eerder. (Foto’s: Tycho’s Eye Photography)