Gepubliceerd op 6 juli 2017

Vakbeurs Main Industry breidt uit met congres & workshops

De nieuwe industriële vakbeurs Main Industry die op woensdag 8 en donderdag 9 november zal plaatsvinden in Assen timmert flink aan de weg. Naast een actieve beurs, waarbij de maakindustrie de nieuwste ontwikkelingen presenteert op het gebied van slim, innovatief en duurzaam produceren, is er volop gelegenheid om kennis op te doen voor de bezoekers.

 Congres, workshops & vacatureplein
‘Onze vakbeurs is er juist voor bedoeld om een platform te bieden om nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd te worden en kennis uit te wisselen. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Congresbureau Drenthe, die de opzet en invulling van een congres en ruim 25 kennisworkshops die tijdens de beurs gegeven gaan worden, voor haar rekening neemt’, aldus event manager Marijke Tiehuis. ‘Inmiddels mogen we al rekenen op een mooi deelnemersveld, maar het concept moet compleet en interactief zijn en veel bieden. Naast het congres en de vele workshops zullen we een vacatureplein creëren waar bedrijven speeddates kunnen houden met scholieren van technische opleidingen, niet alleen voor openstaande vacactures; ook voor stages en afstudeeropdrachten.’

Smart Factory Masterclasses
Dat Noord-Nederland een enorme potentie heeft met veel kennis over slim produceren is bekend. Dat wordt onderstreept door topbedrijven die zich gezamenlijk manifesteren in het nieuwe ‘Region of Smart Factories’, waarbij 40 bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan de ‘fabriek van de toekomst’(RoSF). Hans Praat van de NOM: ‘Smart industry heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen, zich razendsnel ontwikkeld en is onmisbaar geworden binnen de maakindustrie. Elk bedrijf, groot en klein, zal zijn productieproces verder gaan digitaliseren. Wij presenteren ons als RoSF gezamenlijk met diverse bedrijven en spelen een adviserende rol bij de organisatie van de beurs. Hiernaast zullen wij beide dagen Smart Factory Master Classes geven.’

Hoofdthema’s van de industriële vakbeurs zijn onder andere technologie & innovatie,  smart industry en Industrie 4.0 evenals installatie en maintenance. Alle sectoren binnen de industrie; van industriële innovaties als robotologie tot engineering tot onderhoudstechnologieën & -materialen, van software tot smart industry en van asset management, facility management & veiligheid tot milieutechniek, energiebeheer en duurzaam ondernemen komen aan bod.

Main Industry Noord-Nederland 2017 wordt gehouden op woensdag 8 en donderdag 9 november in de

TT-Hall Assen en is beide dagen geopend van 10.00 – 18.00 uur.

Voor meer informatie over deelname aan de beurs, het congres en/of workshops: www.mainindustry.nl