Gepubliceerd op 4 april 2017

Zuinige Nano Infrarood technologie wordt doorbraak in energiesector

 

Met gepatenteerde Nano Infraroodtechnologie heeft het Hilversumse bedrijf Degree-n een vernieuwend product ontwikkeld: Nano Infrarood warmtepanelen.
Verduurzamen en vernieuwen van energieverbruik op verwarmingsgebied staat hoog op de politieke internationale agenda. Schadelijke uitstootgassen terugdringen en streven naar een schone planeet is de missie.
De Nano Infrarood warmtepanelen van Degree-n dragen hieraan bij en besparen daarnaast tot 60% op de energierekening.

Infraroodverwarmingspanelen op zichzelf zijn niet nieuw, de combinatie van Nano en Infraroodtechniek met zo een laag verbruik  is echter wel uniek. In vijf jaar tijd heeft een team van professoren en ingenieurs de baanbrekende technologie ontwikkeld. ‘Met onze Nano Infrarood zijn de panelen krachtiger én duurzamer’ aldus commercieel directeur Menno Kuus. In 2011 startte       Degree-n met het ontwikkelen van Nano Infraroodtechnologie en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste exploitant van storingsvrije, milieuvriendelijke warmtepanelen wereldwijd. De panelen behoren tot de zuinigste op de wereldmarkt.

Besparen op de energierekening
De Nano Infrarood warmtepanelen zijn volledig elektrisch, zijn tot 50% voordeliger dan een conventioneel verwarmingssysteem en besparen tot meer dan de helft op de energierekening. Doordat bij deze verwarmingstechniek massa (muren, stoelen en ook personen) verwarmd wordt in plaats van lucht ontstaat er een gelijkmatige en prettige temperatuurverdeling met een hoog rendement. De massa die de straling absorbeert, wordt warm en geeft deze warmte af aan de omgeving. Warmte gaat immers niet verloren in de leidingen en CO2-uitstoot is nihil.  Infraroodstraling is te vergelijken met zonlicht zonder de schadelijke straling ervan. De panelen zijn dan ook goed voor de gezondheid (reuma astma, allergieën en spier- en gewrichtspijn). Een ander voordeel is dat koolmonoxidevergiftiging geen kans heeft door het ontbreken van gas. De panelen hebben geen onderhoudskosten en hebben een lange levensduur met 25 jaar garantie.

Toepasbaarheid
Degree-n’s producten zijn te gebruiken voor huishoudens en de (woning)bouwsector, maar ook in diverse industrieën zoals olie, infrastructuur, water en transport. De panelen passen in ieder interieur en kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan muren en plafonds. Daarnaast kunnen ze worden voorzien van een afbeelding naar keuze of worden beschilderd. Doordat er geen traditionele gasleiding of radiatoren met leidingen naar de panelen hoeven te worden geïnstalleerd, kan tot de helft op bouwkosten worden bespaard. Daarnaast kan het een uitkomst bieden voor ziekenhuizen doordat de panelen bacterie werend en schimmeldodend zijn. Met dezelfde technologie is een warm water unit ontwikkeld waarbij onnodig wegstromen van schoon drinkwater wordt voorkomen en warm water wordt geleverd tegen een aanzienlijk lager energieverbruik en kosten. Degree-n is met haar innovatieve producten als enige in staat een all-electric huishouden te voorzien van de hiervoor benodigde apparatuur tegen een voordelige prijs en een zeer laag verbruik.

Er kan worden gekozen uit warmtepanelen in keramiek of spiegel in verschillende grootte, kleur en wattage en diverse soorten terrasverwarming. Prijzen lopen uiteen van €309 tot €945 per paneel met elk 25 jaar garantie. Het is mogelijk om een standaard thermostaat op de panelen aan te sluiten om gemakkelijk de temperatuur te reguleren. Aanpassingen aan elektrische installatie zijn niet nodig.

Meer informatie is te vinden op www.degree-n.nl