Zorgt een kassasysteem voor een versneld werkproces in de horeca?

19 juli 2022 09:59

Zorgt een kassasysteem voor een versneld werkproces in de horeca?

Elektronica heeft de laatste jaren grote stappen gezet. 15 jaar geleden hadden mensen enkel nog een klein mobieltje die kon bellen en sms’en en computers en televisies waren lang niet zo goed als nu. Ook voor bedrijven zijn de apparatuur flink veranderd. Voorheen moest je bij een kassa alles met de hand invoeren, tegenwoordig zijn er elektronische kassasystemen die alles voor jou doen. Maar wat is een kassasysteem precies en zorgt deze daadwerkelijk voor een versneld werkproces in de horeca? Wij zullen je in deze tekst in het kort uitleggen wat een kassasysteem doet en waarom deze zo handig zijn voor jouw werk in de horeca.

Een kassasysteem is niet enkel een kassa

Vroeger waren kassa’s enkel om geldbedragen uit te rekenen en om het geld in te bewaren dat je van je klanten kreeg. Tegenwoordig zijn er kassasystemen van bedrijven zoals de Ridder & Den Hertog die veel meer kunnen dan dat. Sommige kassasystemen kunnen de medewerkers helpen bij voorraadbeheer, reserveringen, het vloerplan van het restaurant, bestellingen doen, afhalen van bestellingen en nog veel meer. Je hoeft dit niet meer allemaal op papier te doen en met de hand bij te houden. Je systeem ziet wanneer mensen online een reservering doen of bestellingen doen en kan zien wat de voorraad is na die bestellingen. Dit scheelt een hoop werk voor het personeel.

Een kassasysteem dat goed kan integreren

De kassasystemen die er nu op de markt zijn, zijn dus erg vooruit gegaan. Je kunt de systemen volledig afstemmen op jouw behoeftes. Online reserveringen kunnen direct worden overgenomen in het systeem en het systeem past vervolgens het vloerplan aan. Dus ook een goede plek zoeken voor de klanten is niet meer nodig. Andere systemen maken het mogelijk om goed te kunnen kijken naar al je productiekosten en de productiekosten, waardoor je een beter beeld krijgt van de financiën. Het is goed om van tevoren te bedenken wat jij zoekt in de kassasystemen, omdat ze allemaal net andere specificaties hebben en net weer wat verschillen van elkaar.

Inzicht in je vaste klanten

Iedere gast is anders dan de andere gast. Ze bestellen andere gerechten en drankjes en houden van verschillende dingen. Sommige kassasystemen geven inzicht in klanten die vaker langskomen. Als gasten online een reservering plaatsen, dan ziet het systeem wat zij bestellen of al een keer hebben besteld. Zo kun je de bediening beter afstemmen op hun consumptiegedrag en profielen opbouwen van de klanten.

Makkelijke kassasystemen voor in de horeca

Niet iedereen kan even goed overweg met elektronica en software. Bedrijven zoals R&H verkopen daarom ook makkelijke kassasystemen, die goed te gebruiken zijn voor iedereen. Je hoeft je niet eerst allemaal goed te verdiepen in hoe het precies werkt, het is vaak vanzelfsprekend en erg makkelijk in gebruik. Wel is het natuurlijk belangrijk om je continu te blijven ontwikkelen als bedrijf en het werk niet moeilijker en tijdrovender te maken dan dat nodig is. Daarom zijn er veel kassasystemen die gebruiksvriendelijk zijn, maar wel helpen zo effectief mogelijk te werk te gaan.

Bedenk wat jouw bedrijf nodig heeft

Een van de eerste dingen die jij je moet afvragen als je op zoek bent naar een makkelijk kassasysteem voor in de horeca, is waar jouw bedrijf goed aan doet en waar jij naar op zoek bent. Sommige mensen vinden het erg belangrijk om een goed overzicht te krijgen van de reserveringen en het vloerplan en anderen hebben liever een duidelijk overzicht met alle kosten en financiën. Bedenk je dus waar jouw horecabedrijf het meeste baat bij heeft en kijk welke systemen daarbij passen. Het vinden van makkelijke kassasystemen wordt erg eenvoudig als je al weet wat je zoekt.

Functies van een kassasysteem in de horeca

Het personeel in de horeca heeft al genoeg te doen. Zeker nu er na de corona periode zo een groot tekort is ontstaan aan personeel in de horeca. Je wilt als bedrijf daarom zo veel mogelijk tijd besparen, zodat het personeel meer tijd heeft om dingen te doen die echt belangrijk zijn, zoals het bedienen van de gasten. Door een kassasysteem aan te schaffen kun jij het jezelf en je personeel makkelijker maken. Reserveringen, productvoorraden, de financien: het kan allemaal bijgehouden worden door een kassasysteem. Dat scheelt jou weer aardig wat tijd en is een stuk overzichtelijker.

Ga in gesprek met je personeel

Voordat je gaat kijken naar een makkelijk kassasysteem voor jouw bedrijf in de horeca, kun je in gesprek gaan met je personeel. Vraag aan hen wat zij fijn zouden vinden om te hebben en wat zij zoeken in een nieuw kassasysteem. Je kunt natuurlijk niet voldoen aan iedereens voorkeuren, maar een aantal tips zouden wel goed van pas kunnen komen. Je personeel zal immers vooral gebruik gaan maken van het systeem. Zij zullen het niet fijn vinden als het achteraf een te ingewikkeld systeem blijkt te zijn, dat eigenlijk niet zo fijn werkt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.