Wil jij succesvol groeien met jouw bedrijf? Volg deze podcast

1 maart 2023 08:30

Wil jij succesvol groeien met jouw bedrijf? Volg deze podcast

Lisette Brattinga, presentatrice van de Sleutel tot Groei Podcast.

In de korte afleveringen van de veelbeluisterde Sleutel tot Groei podcast hoor je alles over succesvol groeien met jouw bedrijf maar ook als ondernemer. Want zonder persoonlijke groei, groei je ook niet met je bedrijf. Alles over ondernemen komt aan bod: van marketing en sales tot strategie, mindset, focus, waardevolle inzichten van allerlei ondernemers en persoonlijke ervaringen van Business Coach Lisette Brattinga.

Lisette Brattinga begeleidt als gecertificeerd business coach nieuwsgierige dienstverlenende ondernemers die dolgraag willen groeien met hun bedrijf maar niet goed weten hoe.

De wekelijkse podcast zit boordevol inspiratie. Voor Ondernemersbelang heeft ze 3 tips geselecteerd.

1. Groei is 80% mindset, 20% kennis

Ondernemen is een van de meest risicovolle dingen die we kunnen doen. Als je dan ook nog wilt groeien met je bedrijf moet je uit je comfort zone. Er komen twijfels op je af, stress en soms ook angsten. Ook is het onzeker wat de uitkomst wordt. Ga je het wel redden die groei? Dit heeft invloed op jouw mindset en energie. Je hebt dus niet alleen werk te doen aan en in jouw bedrijf maar vooral werk te doen aan jezelf. Luister naar aflevering 53 als je wilt weten hoe je dat aan kunt pakken. Je krijgt een verfrissende blik op jouw bedrijf, jezelf en iets wat niemand anders voor je kan doen. Er is ook focus voor nodig. In aflevering 31 hoor je 5 beste focuskillers en boosters die voor groei zorgen.

2. Zorg voor een afwijkende positionering

Jouw toekomstige klanten filteren door de dagelijkse hoeveelheid informatie razendsnel wat interessant is en wat niet. In een milliseconde besluit hun brein of ze doorlezen of weg swipen. Als jij standaardtaal gebruikt en op jouw concurrent lijkt, dan is de kans groter dat jouw bedrijf niet snel opgemerkt wordt. Hoe zorg je dat je de aandacht trekt en opvalt? Je hoort de 5 manieren voor een unieke positionering in podcast 21.

3. Verhoog je prijs, ook al is het spannend

Prijsverhoging is een onderwerp dat veel ondernemers spannend vinden. De twijfel of angst dat klanten nee gaan zeggen of weggaan regeert vaak. Is die twijfel of angst reëel? 

In de aflevering 47 hoor je een ander perspectief op het verhogen van jouw prijzen. Waar gaat het vooral om bij het vaststellen van jouw prijzen? Niet om wat jij denkt. Met deze andere perspectieven wordt het een no brainer om te doen en durven. In aflevering 2 leer je hoe je prijzen kunt verhogen zonder klanten weg te jagen en pak dan ook nog even aflevering 3 mee met 25 redenen voor een prijsverhoging zodat je altijd goede argumenten hebt richting jouw klant.

De Sleutel tot Groei podcast is te beluisteren op Spotify of Apple Podcast

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.