WHITEPAPER ‘VAN EENMANSZAAK NAAR BV’

30 mei 2023 14:39

WHITEPAPER ‘VAN EENMANSZAAK NAAR BV’

IS JOUW (PRIVÉ) VERMOGEN WEL GOED BESCHERMD?

Je staat er als ondernemer misschien niet altijd bij stil, maar als jij onderneemt vanuit een eenmanszaak dan loop je best een financieel risico. Want zoals de naam al zegt, een eenmanszaak heeft één eigenaar. En deze eigenaar, jij dus, is volledig aansprakelijk voor die onderneming. Bij eventuele schade of schulden, kunnen schuldeisers aanspraak maken op je privévermogen en je persoonlijke bezittingen zoals je huis en je auto.

Vooral daarom kan het verstandig zijn om wanneer je als ondernemer succesvoller wordt, je onderneming groeit en je steeds meer omzet, een bv op te richten. Met de oprichting van een bv bescherm je je persoonlijke vermogen. Daarnaast heeft een bv een professionele uitstraling en een aantal aantrekkelijke financiële voordelen.

ONTDEK DE VOORDELEN VAN DE BV

Een bv is een rechtspersoon en daarmee zelf aansprakelijk. De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dan ook dat je met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen.

Minder risico en minder belasting betalen waren altijd al belangrijke redenen om over te stappen op een bv. Maar sinds de flexwet is ingegaan is het ook nog eens veel makkelijker om een bv op te richten. Je hebt geen verklaring van geen bezwaar meer nodig en je hoeft niet langer €18.000 te storten.

In deze whitepaper gaan we dieper in op de voordelen en verplichtingen van de bv. Na het lezen van deze whitepaper ken je in ieder geval het antwoord op de volgende vragen.

  • Wat is een bv?
  • Wat is het verschil tussen eenmanszaak en bv?
  • Wat zijn de voordelen van de bv?
  • Wat is een holding en wat zijn hiervan de voordelen?
  • Wat zijn de verplichtingen van de bv?
  • Hoe richt ik een bv of holding op?

VAN EENMANSZAAK NAAR BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Ben je na het lezen van de whitepaper klaar om een bv op te richten, dan staat onze partner NOTRS klaar om je hierbij te begeleiden. Neem nu contact op of vraag direct een offerte aan.

Wil je liever eerst nog wat meer weten over de voordelen van een bv of holding? Dan vind je dit webinar wellicht ook interessant.

NOTRS BV
Stephensonstraat 27
3846 AK Harderwijk
Tel: 085 1101 980
www.notrs.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.