Vijf belangrijke tips voor ondernemers tijdens corona (covid-19)

27 oktober 2020 10:12

Vijf belangrijke tips voor ondernemers tijdens corona (covid-19)

Als ondernemer kom je continue uitdagingen tegen, zoals wet- en regelgeving, concurrentie en de juiste financiering. Sinds corona is ondernemen nog lastiger geworden. Bedrijven zagen opdrachten uitgesteld of afgelast worden die resulteerde in een enorm omzetverlies. De buffer werd aangetast en raakte steeds meer op. Er is simpelweg geen geld meer om voorraden in te slaan of om projecten voor te financieren. Het is dan niet zo gek dat de pandemie velen van ons onzeker over de heeft toekomst gemaakt.

Wat kunt u als bedrijf doen?

 1. Onderzoek of u aflossingsvrije maanden kunt krijgen

Veel banken en financieringsmaatschappijen geven kredietnemers, zowel particuliere als zakelijke, de mogelijkheid om voor een bepaalde periode alleen de rente te betalen. Zo hoeft u nog niet af te lossen en kan dit vele tientjes per maand schelen. Deze uitstel van betaling kan voor meer liquiditeit of ademruimte in uw bedrijf zorgen.

2. Doe waar u normaal gesproken geen tijd voor heeft!

Dit kan een investering zijn, zoals uw website bijwerken of een ondernemingsplan voor de toekomst schrijven. We begrijpen dat het onzekere tijden zijn en dat het misschien moeilijk is om iets op papier te zetten voor de toekomst, maar wellicht kan een ondernemingsplan iets zijn om op terug te kunnen vallen.

3. Blijf communiceren met uw klanten

Blijf zichtbaar op uw kanalen en communiceer zoals gewoonlijk met uw klanten zodat u laat zien dat u er nog bent en van plan bent om door te blijven gaan met uw activiteiten! Bekijk uw prijzenlijsten en logistiek. Als u bijvoorbeeld in de online verkoop werkt, misschien kunt u uw pakketten aantrekkelijker maken voor de klant of kunt u uw producten op een betere manier leveren?

4. Ontwikkel uzelf (en uw medewerkers)

Haal het maximale uit uzelf en uw medewerkers! Heeft u medewerkers die uw producten verkopen? Geef ze een sales training! Heeft u managers in dienst? Geef ze een cursus over leiderschap. Op deze manier kunt u de productiviteit en effectiviteit verhogen en uw bedrijf klaarstomen voor een toekomst na corona!

5. Vraag hulp aan Qeld Bedrijfsleningen!

Of u nu een tijdelijke bijtelling nodig heeft om een tijdelijke inzinking op te lossen of die extra zet om te groeien, bij Qeld Bedrijfsleningen bent u op het juiste adres! Met een lening bij Qeld Bedrijfsleningen weet u namelijk precies hoeveel u elke maand moet terugbetalen. Een voordeel van een lening bij Qeld Bedrijfsleningen is dat u de lening op elke gewenst moment kan terugbetalen zonder extra kosten.

Een lening kan aangevraagd worden om te investeren in:

  • Machines en gereedschap
  • Personeel
  • Marketing
  • Voorraden

De aanvraag duurt slechts één  minuut en we streven ernaar binnen één uur contact met u op te nemen (op werkdagen tussen 08.00 en 17.00). De lening wordt dezelfde dag nog overgemaakt.

Qeld

Naar alle berichten van Qeld terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.