Slimme trucs voor een georganiseerd kantoor

9 april 2024 13:00

Slimme trucs voor een georganiseerd kantoor

Je weet het maar al te goed. Een opgeruimd kantoor zorgt voor een opgeruimde geest. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat het personeel effectief aan de slag gaat. Maar een schone werkplek kan de kans op allergieën ook aanzienlijk verminderen. Dit omdat de werkplek dan helemaal vrij is van stof. Dus hoe ga je nu eigenlijk het beste aan de slag met het realiseren van een opgeruimd en georganiseerd kantoor? In dit blog lees je er alles over.

Het begint allemaal met het realiseren van voldoende opbergruimte

Rondslingerende mappen. Kabels die eigenlijk niet echt vaak worden gebruikt. En lege verpakkingen van nieuwe laptops of muizen. Het zijn allemaal voorbeelden waardoor een kantoor al snel rommelig over kan komen. Zorg er daarom altijd voor dat je genoeg opbergruimte op het kantoor hebt en kies er regelmatig voor om te ontspullen. Hierdoor blijven dit soort spullen veel beter uit het zicht en ga je dus veel makkelijker voor een georganiseerd kantoor. Kies voor hoge kasten die reiken tot aan het plafond of een elegant dressoir waar je een aantal stijlvolle woonaccessoires op neer kunt zetten. Dit zorgt meteen weer voor een stukje gezelligheid.

Ga slim om met de indeling van de ruimte bij jou in het pand

Heb je al eens een keer goed gekeken naar de formaten van de ruimte waar je mee te maken hebt en wat de beste indeling gaat zijn? Met behulp van een meubelhondje kun je erg makkelijk spelen met de indeling. Test bijvoorbeeld verschillende soorten opstellingen met de bureautafels of ga voor een relaxte hoek waar gasten ontvangen kunnen worden. Door een aantal opstellingen uit te proberen, kom je er al erg snel achter wat het beste werkt.

Een strak totaalplaatje door de bureautafels netjes en opgeruimd te houden

Een schoon en opgeruimd bureau draagt ook voor een erg groot deel bij aan een georganiseerd kantoor. Zorg er daarom altijd voor dat het bureaublad vrij is van eten en probeer meerdere kopjes drinken te vermijden. En als het aankomt op de ruimte onder het bureaublad? Een kabelbinder zorgt ervoor dat de kabels altijd netjes geordend blijven en dus niet in de knoop raken. Zo kun je er ook meteen zeker van zijn dat er geen beschadigingen op gaan treden. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Haal je binnenkort al een keer een aantal kabelbinders voor je eigen kantoor in huis?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.