
We geven met z’n allen steeds meer om de aarde. Dat is goed, maar het blijkt niet altijd makkelijk. Dat dacht ook Nederlands ondernemer Erwin Jansen: “Wat kan ik doen – al is het maar klein – om bij te dragen aan een gezonder leven én een beter klimaat?” Samen met zakenpartner Christiaan van Tilburg opent hij daarom deze zomer Greenrebel, dé hotspot voor plant-based comfortfood.
Fastfood, maar dan plantaardig, gezond en écht lekker
In een ideale wereld is al het eten lekker, snel beschikbaar en ook nog eens gezond. En dat is precies hoe het menu van Greenrebel, het nieuwe restaurant in Den Haag, in elkaar zit. Met de missie om bij te dragen aan een plantaardigere en gezondere samenleving, hebben Erwin en Christiaan een bijzonder groen foodconcept opgezet waarmee ze een gedegen speler op de fastfood markt willen worden. Bij Greenrebel is fastfood gezond, 100% plantaardig én betaalbaar.
Groenten in de hoofdrol
In 2019 werd bij Erwin het zaadje geplant voor Greenrebel, dit vanuit de behoefte om plantaardig eten makkelijker te maken voor iedereen. Na zelf in één klap plantaardig te zijn gaan eten, liep hij al snel tegen een probleem aan: on-the-go zijn er maar weinig opties hierin te vinden. Ook anderen met een plantaardig dieet in zijn omgeving bleken dit probleem te ervaren. “Dan creëer ik het maar zelf!”, bedacht hij zich.
Met zakenpartner Christiaan aan boord vond hij chefkok Tom, waarmee ze samen een uniek menu samenstelden. “Voor ons is het doel om gerechten te ontwerpen – met duurzame ingrediënten, zoals lokale en seizoensgebonden groenten – die smaakvol, betaalbaar en voedzaam zijn.”, aldus de ondernemers. Bij Greenrebel zijn daarom geen simpele vleesvangers te vinden, maar wereldwijd geïnspireerde gerechten in een groen jasje, met herkenbare smaken en verrassende ingrediënten. Denk aan een kleurrijke Ready to Rendang wrap en de mind-blowing Umami Burger op een spannend zwart broodje.
Een circulair ingerichte zaak
Het eerste Greenrebel restaurant is sinds deze zomer te vinden aan de Stationsweg 142 in Den Haag, waarbij het terras uitzicht geeft op het Hollands Spoor station. Opvallend is dat niet alleen het menu bijzonder duurzaam is, ook het interieur is meegenomen in de groene visie. Het meubilair waar je op zit is hergebruikt, gereinigd en waar nodig opgeknapt en krijgt hiermee perfecte tweede kans in de Greenrebel omgeving.
Zoals een modern fastfood restaurant betaamt, biedt Greenrebel hongerige bezoekers de mogelijkheid om hun maaltijd in het restaurant te eten, mee te nemen voor onderweg of op bestelling te laten thuisbezorgen via de bekende bezorgplatforms.
Van restaurant naar keten
Na de smakelijke opening van de Haagse restaurantlocatie, heeft het ondernemersduo meer grootse ideeën. “Lekker, snel & plantaardig eten moet voor iedereen toegankelijk worden, dus ook bij jou in de buurt. We fantaseren er al over om door te groeien naar Greenrebel restaurants door heel het land. De eerste stap is alvast gezet!”
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.