Palletwikkelaar: ideaal voor verbeteren logistieke processen bedrijven

8 maart 2024 08:54

Palletwikkelaar: ideaal voor verbeteren logistieke processen bedrijven

Zijn er bij uw bedrijf veel pallets die verpakt moeten worden? Dan is het handig om een palletwikkelaar in te zetten. U kunt dit met de hand doen, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van een palletwikkelmachine. Palletwikkelaars maken het mogelijk om automatisch te wikkelen. Wikkelmachines zijn eenvoudig in te stellen en te bedienen. Waarom zou u wikkelen nog handmatig doen als dit ook met een machine kan? Onderzoeken wijzen uit dat een palletwikkelmachine professioneel verpakt en het verpakkingsproces versneld wordt.

Voordelen logistieke processen

De inzet van palletwikkelaars zorgen voor voordelen bij logistieke processen. Kort samengevat brengen palletwikkelaars de volgende pluspunten met zich mee: 

  • Productiviteit gaat omhoog
  • Verlaging van arbeidskosten
  • Veilig en stabiel inpakken
  • Eenvoudiger transporteren van kwetsbare goederen

Overweegt u een palletwikkelaar aan te schaffen? Voordat u een palletwikkelaar aankoopt, is het belangrijk te weten welke palletwikkelaars het beste zijn voor uw bedrijf. Het is verstandig om na te denken hoe en waarom u pallets verpakt. Kijk goed welke palletwikkelmachines het meest tijd- en kostenbesparend zijn.

Als dit in kaart is gebracht, is het tijd om te beslissen welk soort palletwikkelaar u gaat kopen. Het kan handig zijn rekening te houden met verbruiksmaterialen zoals stretchfolie, rekfolie en wikkelfolie.

Wikkelaars

Denkt u na over de aanschaf van een palletwikkelaar? Met een wikkelaar kunt u een folie laag rondom pallets aanbrengen. Er zit dan een beschermlaag omheen zodat niks beweegt, waardoor alles kan blijven zitten. Veel organisaties hebben baat bij goede bescherming van hun producten. De folie wordt met een speciale techniek gewikkeld. Zendingen kunnen zo zonder schade bij de klant worden afgeleverd.

Foliewikkelaar

Een foliewikkelaar realiseert tijd- en kostenbesparing. Deze wikkelaars kunnen toegepast worden op producten of pallets. Een goede foliewikkelaar kan ingezet worden bij standaard of onregelmatige ladingen. Het bieden van een solide en complete verpakking wordt als grootste voordeel gezien.

Palletwikkelmachine

Goede palletwikkelmachines voorzien pallets van folie als bescherming. Deze manier van verpakken stabiliseert de inhoud stevig en efficiënt. Palletwikkelmachines laten stof en vuil niet toe. Dit voorkomt de kans op een ongeluk en schade voor de klant.

Pallet sealmachine

Een gedegen palletwikkelaar is belangrijk voor pallettransport. Goede sealapparaten beschermen producten en zijn een uitkomst voor vele organisaties. Sealmachines zorgen dat dieven geen kans hebben. Iedere dief maakt rechtsomkeer als ze oog in oog staan met een strak ingepakte pallet. Het kost criminelen te veel tijd en moeite.

Wikkelmachines

Wikkelmachines worden ook wel palletwikkelaars genoemd. Door de inzet van een wikkelmachine wordt minder folie verspilt. Dit draagt bij aan duurzaamheid en is goed voor het milieu. Machines die niet functioneren leiden tot onnodige verspilling. Kies altijd een goede palletwikkelaar uit. Laat u bij vragen adviseren door een specialist.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.