Oplossingen voor een overzichtelijke magazijninrichting

28 januari 2022 10:52

Oplossingen voor een overzichtelijke magazijninrichting

Magazijnen staan vol met producten, goederen en materialen. Het is een opslagplaats voor de voorraad en bestellingen van een bedrijf. Het is belangrijk dat de medewerkers en/of klanten de producten snel kunnen vinden. Hoe zorgt u dat het magazijn overzichtelijk blijft? Wij zetten de oplossingen op een rij.

Legbordstellingen

Om het magazijn goed in te kunnen delen, heeft u stellingkasten nodig. Er zijn verschillende soorten stellingen voor het sorteren van goederen. Bijvoorbeeld een legbordstelling. Deze stellingen zijn geschikt om zware materialen op te stallen. De stellingen zijn stevig en zullen niet snel doorbuigen. Legbordstellingen kunnen zowel van hout als van metaal zijn. Er kan gemakkelijk een aanbouwstelling aan gekoppeld worden voor extra opslagruimte. Met een legbordstelling blijft de opbergruimte overzichtelijk en veilig. 

Grootvakstellingen

Voor een overzichtelijke magazijninrichting kunt u ook werken met grootvakstellingen. Dit worden ook wel breedvakstellingen genoemd. Deze stellingen hebben een grote overspanning, zijn extra diep en tweezijdig toegankelijk. Van vaatwassers tot koffieautomaten, u kunt een grootvakstelling vol zetten met goederen om alles overzichtelijk te sorteren. Grootvakstellingen zijn aan te raden als u werkt met grote, zware producten die te groot zijn voor legbordstellingen. Ook als het om producten gaat die niet geschikt zijn voor palletopslag.

Palletstellingen

Een ander type stelling die in veel magazijnen staat, is de palletstelling. Zoals de naam al doet vermoeden is deze stelling voor de opslag van pallets. Bijvoorbeeld wergwerppallets, europapallets of düsseldorfers. Maar ook kratten, tonnen of andere verpakkingen kunnen op een palletstelling gesorteerd worden. Met een palletstelling kunt u zo efficiënt mogelijk uw goederen opbergen en de ruimte indelen.

Bandenstellingen

Voor de opslag van banden zijn er speciale bandenstellingen. Deze bandenrekken zijn zeer geschikt voor het opslaan van zomer- en winterbanden. Door de schuin aflopende liggers kunnen de banden er veilig in opgeslagen worden. Ook voorkomen bandenstellingen dat er puntbelasting op de band ontstaat. Ze slijten of beschadigen dus niet onnodig.

Werkplaatskasten

Naast stellingen kunt u ook werkplaatskasten in uw magazijn plaatsen. Dit soort opslagkasten zijn meer geschikt voor kleinere goederen. Er zijn diverse soorten werkplaatskasten waaronder milieukasten en bakkenkasten. Milieukasten zijn ontworpen voor de opslag van een grote variëteit aan chemicaliën. Bakkenkasten zijn bestand tegen zware omstandigheden en voorzien van een cilinderslot, zodat uw spullen veilig zijn opgeborgen.

Magazijnbakken

Heeft u ook veel klein materiaal of losse onderdelen in uw magazijn of werkplaats? Dan is het slim om te werken met magazijnbakken. De bakken zijn goed te plaatsen in magazijnstellingen. Met magazijnbakken kunt u deze kleine onderdelen goed sorteren en makkelijk terugvinden.

Alle bovenstaande opslagmogelijkheden voor een overzichtelijke magazijninrichting zijn te verkrijgen bij Oudholland, specialist in werkplaats- en magazijnmeubilair in Elburg.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.