Op deze manier is salarisadministratie niet langer een tijdrovend klusje

28 november 2022 08:46

Op deze manier is salarisadministratie niet langer een tijdrovend klusje

Het bijhouden van je salarisadministratie is niet de meest vermakelijke klus, maar het is een verplicht onderdeel van het runnen van een bedrijf of organisatie. Er zijn verschillende manieren voor ondernemers om de salarisadministratie bij te houden. Doe je het zelf, besteed je het uit of gebruik je een softwaretoepassing? Wat het beste bij jou past als ondernemer is afhankelijk van een aantal factoren.

Waarom is salarisadministratie bijhouden nodig?

Allereerst is het goed om te vertellen wanneer salarisadministratie relevant is voor de ondernemer. Payroll is alles rondom het proces van uitbetalen van werknemers. Heb je mensen in dienst, dan is het verplicht om dit bij te houden. Je zorgt ervoor dat de salarissen en administratie van werknemers op orde zijn en dat ze maandelijks worden uitbetaald. Veel ondernemers vinden het berekenen van de salarisadministratie een tijdrovend proces. Het kan dan fijn zijn om taken uit te besteden of te automatiseren met administratiesoftware.

Maak het jezelf en je administratie gemakkelijk

Het is de gewoonte van een ondernemer om zichzelf te leren wat hij moet weten. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat je in staat stelt de onderneming te laten slagen. Een ondernemer kan veel, maar niet alles. Uiteindelijk huur je werknemers in om bepaalde taken over te nemen en jezelf te ontzorgen. De vraag is dan: blijft je de salarisadministratie zelf doen of huur je een professional in?  

Uitbesteden brengt kosten met zich mee, en veel ondernemers vinden die te hoog. Als ondernemer is het dan vaak slimmer om een speciaal softwarepakket te gebruiken om de salarisadministratie bij te houden. Het is een stuk voordeliger dan alles uitbesteden en het bespaart je veel tijd en moeite. Die tijd kan de ondernemer vaak veel beter gebruiken.

Welk pakket moet je kiezen

Heb je meerdere werknemers in dienst, dan kun je je salarisadministratie het beste bijhouden met een gebruiksvriendelijk salarispakket. Er zijn veel pakketten op de markt waar je ook zonder kennis over payroll direct mee aan de slag kunt. Met sommige software heb je de HRM en payroll processen ook nog eens geïntegreerd in één systeem. Het managen van je medewerkers wordt zo een stuk eenvoudiger en je kunt taken automatiseren, zodat je hier niet onnodig veel tijd aan kwijt bent.

Kiezen tussen de verschillende aanbieders lijkt misschien een uitdaging, maar in de meeste gevallen is het mogelijk om een salarispakket gratis uit te testen. Dat is natuurlijk de beste manier om erachter te komen welke software bij jou past. Van ZZP tot horeca: voor elk soort bedrijf is er een pakket te vinden.

Automatiseren die hap

De mogelijkheden zijn er om weinig tijd en geld aan je salarisadministratie kwijt te zijn. Ga op zoek naar het beste softwarepakket voor jouw onderneming en maak gebruik van de gratis proefperiode. Leuker kunnen we de salarisadministratie niet maken, maar wel makkelijker. Hoe meer jij als ondernemer kunt automatiseren, hoe beter het uiteindelijk is voor je bedrijf. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.